От х:

Днес в x:

Ротари Клуб Хасково с акция в училище за 20-ата си годишнина

    Заедно с редицата инициативи за отбелязването на 20-ата си годишнина Ротари Клуб Хасково влиза и в местно училище, за да подпомогне развитието на децата.

    Ротарианци ще оборудват зала с 20 компютъра за учениците от ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ в село Конуш, разказа председателят на РК Хасково за 2015-2016 година инж. Тончо Тончев.

    Освен това, заедно с децата, членове на клуба ще посадят дървета в двора на училището. Мястото ще бъде облагородено и ще стане приятен терен за отдих в свободното време за учениците и преподавателите им. Съвместното приятелство -на деца и благодетели ще ознаменува и морена, който ще носи знака на Ротари Клуб Хасково по повод юбилея.

    Това няма да е първата среща на учениците от Конуш и членовете на Ротари. Преди време благодетелите са организирали екскурзия за децата до Историческия музей в Кърджали, а като част от разходката в много емоционално преживяване се е превърнало и посещението на язовирната стена на едноименния водоем. Екскурзията е част от настоящия проект на Клуба “Опознай родината и се грижи за нея“. Заради добрите взаимни впечатления, прекрасните деца от село Конуш са поканени и да участват в програмата при честването на годишнината от чартирането на РК Хасково тази събота. То ще бъде ознаменувано с „Вечер на приятелството“. Преди това през деня ще има Семинар по членство, в който ще се включат ротарианци от цялата страна.

    Ротарианци ще засадят и 20 туи на Кенана. На място още бъде поставена и паметна плоча с емблемата на РК Хасково и знаците на Ротари Интернешънъл. Идеята е на това място в последствие да бъдат сложени пейки ида се оформи като кът за отмора и приятни срещи, обясни доц.д-р Любен Атанасов-дистрикт гуверньор на Дистрикт 24 82 -България 2008 -2009 г. и предс. на Българската дивизия на Ротари Лидер шип институт.

    Той припомни и част от историята и създаването на Клуба в Хасково. Той е един от първите ротариански клубове в Страната-11 поред.

    Създаден е от група приятели-ентусиасти и привържениците на ротарианската идея „за безкористна служба“, събрани от местния бизнесмен Петър Гьобеклиев през 1995 година.

    През 20-е година на съществуването си РК Хасково е изпълнило над 150 благотворителни мисии, финансирани с около 350 000 лв., някои от тях съвместно с РК Хасково „Аида“ и Ротаракт.

    Хасковският принос в Ротари Интернешънъл е около 20 000 долара.

    Мая Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини