От х:

Днес в x:

Изложбата папагали събра 5700 лв. за Ники, дари телевизор на дом “Марина”

    Изложбата папагали в читалище “Заря”, която бе обявена като благотворителна, събра 5229 лева от посещения и снимки. Това съобщи за Haskovo.net Лилия Колева. Тя и съпругът й са собственици на атрактивната изложба, която бе показана и в Хасково. Още в началото семейството заяви, че това е благотворително мероприятие и възнамерява да дари събраните средства за кампанията в помощ на Ники, както и на други нуждаещи се в Хасково.

    От отчета, който ни изпрати Лилия Колева, се вижда, че от събраните средства са заделили 349 лева за децата от дом “Марина”, които са били зарадвани с нов телевизор. 250 лева са заделили за Ели, момиченцето на Вангел от Узунджово. Баща и дъщеря живееха в селото в съборетина, която заплашваше да падне всеки миг. След публикации в медиите двамата бяха настанени в общинско жилище на ул. “Георги Кирков”. С отделените пари са купени дрехи и обувки на Ели.

    Останалата сума от 4630 лева бе определена за Ники. В кутията за дарения на входа на изложбата са били събрани още 1074.70 лв., така общата сума за 16-годишната възпитаничка на ПМГ, която се лекува от Саркома на Юинг в истанбулска клиника, става 5704.70 лв.

    В писмото си до Haskovo.net Лилия прилага и копие от банковия документ, с който парите са преведени на майката на Ники – Росица Ленкова.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини