От х:

Днес в x:

Подписват договорите за преструктуриране на лозята

Лозарите, които са с одобрени по по мярката от Националната програма за преструктуриране и конверсия на лозята, могат вече да подписват договорите си, обявиха от ДФЗ.

Преди дни стана ясно и класирането за финансовата 2016 година за подпомагане на лозаро-винарския сектор. Одобрени са 44 проекта.

От Фонда припомнят, че финансовата помощ на допустимите заявления е на обща стойност близо 20 милиона лева, при обявен за 2016 г. бюджет от 20, 352 792 лева.

Дейностите по мярката, за които ще бъдат подпомогнати лозарските стопани, са за засаждане на лозя с права от Националния резерв, презасаждане, което може да е без промяна на местонахождението, или с промяна. Финансиране ще има и за стопаните, който ще изграждат системи за капково напояване, и за тези, които ще правят противоерозионни съоръжения.

До два месеца след подписването на договорите кандидатите ще могат да подават заявленията си и за авансово плащане, уточняват от ДФЗ.

Финансирането по Националната лозаро-винарска програма е насочена към повишаването на конкурентоспособността на българските лозари и ще се прилага като финансов инструмент в България до 2018 година.

Предстои публикуването на класирането на заявленията за 2017 г. и 2018 година след финализиране на извършваните проверки. Списъците могат да бъдат намерени на интернет страницата на ДФЗ.

М.Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини