От х:

Днес в x:

Половин дузина кучета подивяват във вила в Кенана, стопанинът починал

    Половин дузина кучета от различни породи гладуват и подивяват в изоставена вила в Кенана, сигнализираха съседи. По разказа на Златка Димитрова, която живее в съседство, стопанинът им Наско починал преди около месец и оттогава животните са изоставени. Никой не идвал да ги храни. Те сами ровели за храна из околността, влизали в съседните дворове и сгради, вършели пакости. Но най-нетърпима била олелията, която вдигали, особено нощем.

    “Наско работеше като инкасатор в Синята зона, но преди около месец почина, разбрахме, че от инфаркт. Завъди кучетата тук с намерение да ги продава, но не се грижеше особено за тях, идваше да ги храни на десетина дни. След като почина пък не идва никой. Той има майка, но тя е възрастна, над 80 години. Вилата е буквално изоставена и занемарена”, разказа съседът Стойчо. Той има оранжерия, отглежда зеленчуци. Животните влизали в двора му, в оранжерията и складовите постройки, ровели из торбите със семена и торове. “Много бели правят. Сред тях има и едно от опасна порода – питбул. Бих могъл да им хвърля отрова, но не ми дава сърце. Но пък не се търпи”.

    Засега кучетата не проявявали особена агресия, но хората са неспокойни, защото не са сигурни как ще реагират, ако освирепеят от глад.

    Тодор Кръшков

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини