От х:

Днес в x:

Кърджилова с номинация „Икар“ за роля в хасковски спектакъл

Хасковска намеса ще има в разплитането на интригата покрай раздаването на тазгодишните Икар-и.

Една от най-обичаните и популярни млади актриси у нас Радина Кърджилова внася хасковския привкус в битката за статуетка.

При обявяването на номинациите за 2016 година в театър “София” името на звездата от „Стъклен дом“ беше изброено в категорията за поддържаща женска роля. Комисията, определила номинациите в театралните категории за драматичен театър е в състав проф. Камелия Николова – театровед и преподавател, Проф. Васил Димитров – актьор и преподавател, музикантът Мишо Шишков, сценографът проф. Васил Рокоманов, режисьорът Андрей Аврамов и журналистът Йордан Георгиев.

Радина Кърджилова е номинирана за ролята си на на Инна в "Мърлин Мърло" от Николай Коляда в спектакъла на ДКТ “Иван Димов” Хасково.

В него тя работи под режисурата на Стайко Мурджев, партнират й актьорите Васил Дуев, Ирмена Чичикова и Велислав Павлов. Сценографията и костюмите са дело на Марина Райчинова, музиката е на Петър Дундаков.

В битката за статуетка Кърджилова е заедно с Весела Бабинова за Лоре Левин в „Лив Щайн“ от Нино Харатишвили, реж. Крис Шарков на Малък градски театър „Зад канала“ и фондация "Аполония". Други от претендентките са Касиел Ноа Ашер, Красимира Кузманова, Лилия Маравиля и Стефка Янорова за ролите им в „Театър, любов моя!“ от Валери Петров, реж. Касиел Ноа Ашер на Театър 199 „Валентин Стойчев“ .

Коя от тях ще грабне Икар-а за поддържаща женска роля за 2016 година ще стане ясно на 27 март – Световния ден на театъра.

Мая Манолова

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини