От х:

Днес в x:

Окръжният съд върна в ареста каналджия, освободен срещу 500 лв.

Окръжният съд в Хасково уважи протеста на прокуратурата и задържа под стража 32-годишния каналджия Ерай Зинал, който бе освободен под гаранция от районните магистрати в Свиленград на 20 ноември. Мъжът от Стара Загора бе обвинен за превеждането на 146 нелегални, мъже, жени и деца, натъпкани в тир, през Капитан Андреево на 20 септември. Той е бил втори шофьор на камиона.

Ерай Зинал е бил задръжан от полицията на 19 ноември, а на 20-ти свиленградската прокуратура е поискала от Районния съд в граничния град да му наложи мярка за неотклонение “задържане под стража”. Магистратите обаче го освобождават под гаранция от 500 лева.

Решението на свиленградския съд е протестирано от прокуратурата пред Окръжния съд в Хасково. Пред съда е представена справка, според която на 25 януари 2015 г. Ерай Зинал също е бил задържан на ГКПП Капитан Андреево да превозва нелегални в товарен автомобил. За това е бил осъден на 2 години условно с 4-годишен изпитателен срок.

Окръжните магистрати са уважили протеста на прокуратурата и са определили постоянна мярка "задържане под стража" за каналджията. Освен него зад решетките е и другият шофьор на тира със 146-те нелегални. Държавното обвинение търси доказателства и за трето лице, съпричастно към престъплението, допълват от прокуратурата.

Haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини