От х:

Днес в x:

Акт 15 за жп линията Димитровград – Харманли

Завършването на железопътната отсечка Димитровград – Харманли, която е част от проекта за за реконструкция и електрификация на железопътната линията от Първомай до Свиленград, е на финала си.

Акт 15 вече е издаден на влаковия път в зоната около гара Димитровград и от изхода й до входа на гара Симеоновград, като актът е разписан и за гарата в с. Нова надежда.

От техническия екип на изпълнителя гръцкото акционерно дружество“ Терна“обясниха, че предстои подписването и на Акт 16, с което ще бъдат завършени около 30 километра железопътна линия от общото трасе, което е от 34.44 километра.

В останалите участъци от Позиция 1 на проекта- от Димитровград до Харманли се работи интензивно, изпълняват се дейности по изграждане на съоръжения, бетонови и земни работи. По трасето се извършват и ежедневни тестове.

Проектът е съфинансиран от Кохезионния фонд, чрез Оперативна програма „Транспорт”. При неговото цялостно завършване по новият жп. път пътническите влакове влаковете ще се движат с 160 км/час, а товарните ще развиват скорост от 120 км/час.

haskovo.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини