От х:

Днес в x:

Предлагат 2000 лева на шофьори, търсят повече от месец

117 работни места обяви Бюрото по труда Хасково в началото на тази седмица, стана ясно от проверка в Агенцията по заетостта.

Работодатели от региона търсят 20 шофьори на тежкотоварни автомобили, със заплата 2000 лева. Обявата тече от 25 септември тази година и все още не е прекратена. Търсят се и 8 заварчици и монтажници, като за три позиции е обявена заплата от от 600 лева. Подобно е и търсенето на шлосери и работници в машинно производство – 9 свободни места, а за две места е анонсирано и заплащането – пак 600 лева .

От специалностите с висше образование е обявено едно место за начален учител на срочен договор. Търсят се и инженери – обявени 3 места, шестима финансисти и двама специалисти в областта на административно-приложните специалности.

Най-много, както винаги, се търсят работници в шивашкото производство /около 50% от обявите/. След шивачите следват сервитьорите, барманите, сладкари, пекари, продавачи в магазини, шофьори на лекотоварни автомобили, монтажници, готвачи, помощен персонал.

Търсенето на работници от множество профили е повишено повече от половин година, заради миграцията на много специалисти в чужбина, казаха трудови посредници. Притиснати от несигурността, нестабилната икономика и ниските заплати, хората в работоспособна възраст, предпочитат работата в Западна Европа.

Спас Тилев

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини