От х:

Днес в x:

Позиция: Поредна гавра с хасковлии, полицията престъпно нехайна

    Хасковлии станаха обект на нова гавра, след като днес на ключово кръстовище в града цъфна поредния огромен билборд с анонимно предизборно послание. На метри от най-голямото училище в града Христо Смирненски, по обяд се появи плакат с надпис „Обява: Пенсионер търси кметска заплата. Д. Беливанов“ Отдолу има мобилен телефонен номер на автора на „обявата“. Справка показа, че този мобилен телефон е публикуван за връзка на гражданите на Хасково към един от кандидатите за кмет, който в неделя ще се явява на балотаж. Името му е Добри Беливанов. Може и да не е същия Д. Беливанов, но пък само един се кандидатира за кмет и за ужас на някои хора води със 17% от първия тур на местните избори. И този ужас се трансформира в лична обида, която е колкото за Беливанов толкова и за хасковлии, защото той е един от тях. И думата „каун“ е в единствено число, но всички хасковли се обиждат на него с изключение на един, който си мисли, че направи паметник на себе си.

    Плакатът обаче бележи нов момент в унижението на хасковлии. Рекетирани, пращани да пасат крави, обиждани че ДПС ги води на каишка да гласуват /справка-друг анонимен плакат от вчера/ сега вече ги оплюват на „пенсионер“. Пенсионер е човек напуснал трудоспособната възраст, който се е отдал на заслужена почивка. С подтекст-неспособен за работа. Колкото гнусно, толкова и невярно.

    Всеки средно интелигентен човек вече се е убедил, че в България не всички в пенсионна възраст са пенсионери. За това се погрижи Костов и въобще властта в държавата и по места, които оставиха хора с по 30 години трудов стаж да нямат точки за пенсия. А това доколко хора в пенсионна възраст са работоспособни, се доказва както от нашите майки и бащи, които са принудени от безработицата да работят за децата си, така и от самия Добри Беливанов който е настоящият областен управител на Хасково. И за работата си получава само адмирации. Идеята че ще се бори за кметска заплата е абсурдна, понеже тази в държавната структура му е по-висока. Пък и едва ли настоящият кмет се бори за 5-ти път да е кмет, само заради заплатата. Обида на „пенсионер“ е честа в България, но не прави чест на тези които я отправят. Недолюбваните у нас американци навремето си избраха пенсионер за президент и той им вдигна икономиката на крака, срина комунизма и прекрати Студената война.

    Освен гнусна обаче, тази анонимка е и пряко нарушение на изборния закон, изрично указващ, че в предизборно време могат да се публикуват всякакви агитматериали, но трябва да стане ясно от името на коя партия или политически субект се публикуват. На плаката естествено няма нищо такова. Все едно това се е появило от нищото. Това между другото е и оправданието на тези които трябва да пазят закона, полицията, че не е ясен автора на тази провокация.

    Обяснението е малоумно, меко казано. Ама много меко. И свастиките и нацистките послания които отвреме на време се появяват в Хасково са анонимни, но се махат, камо ли ако цъфнат на огромен билборд в центъра на града. Тогава началникът на полицията ще се юрне с кофа и четка лично да заличава надписа, защото иначе ще го уволнят по телефона. За подобно нещо пък Европа направо ще ни уволни от цивилизования свят, и то независимо колко ще им се извиняваме в последствие.

    Явно достойнството на хасковлии обаче не струва, колкото това на европейците, че някой да се размърда за да го опази. Остава да си го опазим ние, което ни се случва веднъж на 4 години. Например, сега в неделя.

    P.s. След публикуването на този материал от Общинската избирателна комисия в Хасково уточниха, че още от вчера имат решение, с което задължават общината да премахне незаконните анонимки. От общината пък чакали официално писмо, което им е било връчено днес. Но анонимките продължават да си стоят.

    Р. Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини