От х:

Днес в x:

Простреляно куче агонизира пред областна администрация

    Ранено, а според наши читатели простреляно куче се е проснало на стълбите пред областна администрация и тежко се влачи на корем, като съпровожда всяко движение с жално скимтене. Покъртителната за мнозина гледка е привлякла вниманието на много хора, като някои от тях ни изпратиха снимки.  Вече има и подадени сигнали на 112, както за ранено с оръжие животно, така и за болно такова, което предвид оживеното място би могло да доведе до разпространяване на зараза. Все пак преобладават притесненията, че четириногото е било обект на отстрел, отчасти заради тежкото му състояние.

     Животинката била от постоянното присъствие на четириноги на площад Свобода, не била от агресивните, като някои твърдят, че са виждали дорида я хранят от съседните жилищни блокове. Сега обаче била тежко ранена в задната част на гърба и не можела дори и малко да повдигне задницата си. Поглед отблизо разкрива няколко рани една от които по-дълбока от останалите. Спорно е доколко те са резултат от огнестрелно оръжие, макар подателите на сигнала да са сигурни в това,  а запознати дори настояват, че нараняванията съответстват на стрелба от ловно оръжие.

    Раненото куче идва в разгара на поредното избуялите слухове за отстрел на бездомни четириноги в Хасково. За подобни акции се чува солидарно от кварталите Република, Дружба и районите от двете страни на Кърджалийска, включително жилищните квартали и противоположната им вилна зона Каменец. Слуховете се съпровождат както с  умерено одобрение, в смисъл справяне с бездомната и нароила се кучешка напаст, до откровена тревога особено във вилните зони, понеже част от скиторещите кучета всъщност са дворни и стопаните им откровено се притесняват, че покрай бездомното ще отиде и домашното. Но всички са единодушни, че хасковските глутници видимо са оредели, а на места и направо изчезнали. Обяснението за внезапната загриженост на общината към неглижирания през годините кучешки проблем е просто-наближаващите избори. Работата е там, че няма квартал на града, включително и идеалния център, които да не са заегнати от бездомна кучешка напаст, като случаите на налаяни и нахапани растат всяка година. Заради липсата на приют кучетата не могат да бъдат залавяни и кастрирани, а предвиденото от закона отвеждане извън града и пускането им на свобода е неефективно, понеже животните се връщат веднага. Отстрелът им пък е категорично забранен.

    Р.Филев

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини