От х:

Днес в x:

Беливанов към младите: Останете в Хасково. Ще осигурим условия за работа и добър живот

Високата безработицата, лошата пътна инфраструктура и напускането на града от повечето ни връстници са трите най-големи проблема, с които се сблъскват младите хора в града. Това казаха младежи от Хасково по време на среща с Добри Беливанов, която се състоя след посещението му в новооткрития информационен център “Европа директно - Хасково”.

“Нямаме работа и останахме без приятели, защото те напускат Хасково”, каза Анна Добрева. Тя обясни на Добри Беливанов, че с приятелите й са гневни и обезверени, защото ситуацията в Хасково се влошава все повече. „Ако нещата продължават така, нямам друг шанс, освен да се преместя да живея другаде”, допълни Анна.

“Останете в Хасково. Дайте ми само една година, за да изпълним основните акценти от плана ни за намаляването на безработицата”, призова младите хасковлии Добри Беливанов. Той подчерта, че осигуряването на условия за нови работни места е най-важният приоритет в работата му като кмет през следващите 4 години. “Никога не съм лъгал или заблуждавал хората и затова честно ще Ви кажа, че можем да се справим с проблема, но ще ни трябват между една и две години”, обясни Беливанов и добави, че има няколко бързи мерки, които ще предприеме като кмет на Хасково.

„В първите два месеца от мандата ще създадем база данни за човешките и производствени ресурси на община Хасково, за да знаят инвеститорите и работодателите, които искат да инвестират в региона и да отворят нови работни места, с каква база разполага Хасково. Това ще бъде изключително полезна информация, която ще катализира инвестиционния процес”, заяви Добри Беливанов.

“Едновременно с това ще стартира обособяването на две индустриални зони. Едната ще е между Хасково и Димитровград на новопостроената автомагистрала „Марица“, по подобие на зоната край Пловдив. Втората ще се намира в близост до съществуващата Северна индустриална зона на Хасково. Поне една от тези зони може реално да заработи до края на 2016 г. Така още същата година или през 2017 г. ще бъдат открити първите производства и нови работни места”, каза още Беливанов. По думите му, съвместно с Агенцията за инвестиции, вече се преговаря с производител на автомобилни части за разкриването на предприятие с над 1000 работни места. „Преговорите вече са в напреднала фаза“, обясни Добри Беливанов.

“Не обичам да критикувам, с екипа ми сме фокусирани върху намирането на решения, а не върху източника на проблемите. Важно е да знаете обаче, че досегашният кмет и администрацията му нямат никакво намерение да развиват икономиката на Хасково. Вие сте млади хора, аз се надявам да останете да живеете и да работите тук, но няма да Ви заблуждавам и ще Ви кажа истината - Хасково изглежда привидно добре за малцината, които посещават града ни. За хасковлии обаче са видими единствено проблемите, които ми посочихте”, допълни Добри Беливанов.

Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Хасково Добри Беливанов обясни пред младите хора, че през последните години всичко полезно за икономиката на Хасково е постигнато благодарение на усилията на местния бизнес или в резултат на работата на държавата, въпреки трудностите, които създава общината. “Трябва да уважаваме хасковските фирми, защото те създават работни места, да ги подкрепяме и да ги стимулираме да плащат добре на хората, които работят в тях”, каза още Беливанов.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини