От х:

Днес в x:

Трима кметове от Хасковска област най-добри управници в България

    Трима  кметове от Хасковска област -на Ивайловград, на Любимец  и на Свиленград са сред отличените в надпреварата „Кмет на годината“, която се проведе снощи на пищна церемония в столицата.

    Всички призове бяха определени след гласуване онлайн, в който се включиха близо половин милион българи.

    Кметицата на Ивайловград Диана Овчарова беше посочена като управник № 1 у нас, работила най-много за развитието на региона си като туристическа дестинация. Тя получи приза Кмет на годината за „Популяризиране на местния туризъм” лично от ресорния министър Николина Ангелкова.

    Подгласници в категорията на Овчарова станаха кметът на Ловеч Минчо Казанджиев и д-р Емил Караиванов, градоначалник на Асеновград.

    Призът за кмет, развил най-много модерното земеделие през последните години беше присъден на градоначалника на Любимец Анастас Анастасов. 

    Кметът на Свиленград инж. Георги Манолов е друг от представителите на кметското войнство в региона, който получи признание от хората като управник, сторил най-много за привличане на инвестиции и осигуряване на заетост в своята община. Той беше отличен заедно с кмета на Русе Пламен Стоилов като подгласници на победителя в категорията „Инвестиции и заетост” - Димитър Германов-кмет на Приморско.

    От 38-те градоначалници, посочени като най-добри управници, кметове на годината за мандат 2011-2015 станаха: за голяма община с население над 50 хил. души градоначалникът на Стара Загора Живко Тодоров, в категория за община с население между 20 и 50 хил. Никола Белишки, управник на Панагюрище, а в категорията за малка община с население до 20 хил. за управлението си взе наградата кметът на Сливница Васко Стоилков.

    М.Манолова

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини