От х:

Днес в x:

Даеджията с подкупа: Съмнителен от самото си назначение

Виолета Стоянова не може да пише повече от 3 за работата на Василев в Хасково


Заснетият при искане на рушвет инспектор от ДАИ Хасково Петър Василев и още 5-ма негови колеги са били съмнителни още от назначението. Спрямо тях е имало много неофициални сигнали за „нерегламентирана дейност на пътя“ затова информирахме  ИААА, които решиха да ги преместят. Това коментира хасковския депутат Делян Добрев относно скандала който разтресе държавата, след като в края на май любителски видеоклип на турски тираджия показва как инспектор от Автомобилната администрация му иска подкуп от 20/поне/ евро. Именно заради тия съмнения Петър Василев и общо 6 даеджии от Хасково са били преместени от хасковската структура-3-ма в Стара Загора/сред тях и Василев/, 2-ма в дирекцията в Пловдив, а един е бил отпуск в чужбина и още си чака заповедта. Въпреки съвпадението, рокадата не е свързана с видеозаписа. Резултат от него пък е, че Василев днес е уволнен от работа, съобщават от Министерството на транспорта.

Потърсеният за коментар Петър Василев бе на път към Стара Загора където трябваше да започне работа. Неговата версия е, че преместването е по негова молба, както и това на колегите му, като мотивът е „лични причини“. Що се отнася до записа, Василев е категоричен, че той е манипулиран.
„Вижда се как аз се приближавам до камиона. Но после се чува друг глас-не моя. Това е манипулиран запис и аз ще си потърся правата в съда за да го докажа“ категоричен е младия мъж. Според него се атакуват млади служители,незавъртени в порочния кръг на ДАИ, защото са най-удобни мишени за атака-нямат протекции и гръб.
Василев е назначен в хасковската структура на ДАИ през септември миналата година. Никога не е работил в системата. Преди това се е занимавал със земеделие и частен бизнес. “Мога да кажа че беше изпълнителен“ допълни довчерашния му шеф от ДАИ Хасково Виолета Стоянова. „Ако трябва да му правя атестация ще е за....около среден три. Не бе съвсем зле“ додаде тя. Призна че за хасковското ДАИ има много съмнения за взимане на подкупи, но от 6-те месеца, когато тя е начело няма нито едно писмено оплакване. Няма такова и срещу Петър. Въпреки че е относително неопитен служител той обаче е бил използван интензивно и все по границата. Само за периода 3-ти 31-ви май, когато е направен и видеозаписа, Петър Василев е бил командирован 11 пъти по АМ Марица между километър 97 и 114 или в непосредствена близост до ГКПП Капитан Андреево. Винаги е работил в екип с партньор, никога сам.

Служители на хасковското ДАИ пожелали анонимност обаче заявиха, че съмнително е било още самото назначаване на Петър Василев и колегите му. Първо, те са назначени без конкурс, което е недопустимо за държавен служител. Нямали никакъв опит в системата, не били от Хасково/Василев е от Свиленград, поне трима са от други региони/ и съответно не познават спецификата на работата. Под сурдинка се говори, че са назначени по тарифа-за място в Хасковското ДАИ се плащало по 20 хиляди лева. Възвръщаемостта за инспекторите обаче била лесна. Дори и с рушвети от по 20 евро се правела „заработка“ между 4 и 6 хиляди евро месечно. Любопитното е че Василев е от инспекторите с най-малко актове сред хасковските си колеги. Въпреки че 11 пъти е бил пращан на Магистралата и въпреки че е имал и друга контролна дейност-таксита, автобуси, превозвачи, за целия май свиленградчанина се е отчел само със ...7 акта. Което е обидно малко дори и за мързелив инспектор, коментира негов колега.

Големият проблем за ДАИ Хасково сега обаче е не толкова накърнената им репутация, с това в службата са свикнали, а че са под критичния минимум откъм хора. В момента на разположение има само 3 инспектори, един от които е в отпуска-при 10 допреди месец. На шефката Стоянова са и обещали да и командироват един служител от Димитровград и 1 от Бургас. Дотогава на практика ДАИ Хасково няма да има контролна дейност.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    39
    397023
    8 -1
    18:04, 4 юни 2015
    шо мрътка Дидко та нали той и компания Стънчо и сие ги назначиха тези държавни служители.
  • 2
    Go
    gost
    14 0
    20:52, 4 юни 2015
    Вие луди ли сте, за каква репутация говорите??? Сигурно за пръв път чувате думата "корупция"? Всички знаем кои са рекетьорите по пътищата, вие за репутация ми говорите!!! Не уволнение, съд и затвор за всички корумпирани с униформи! Те са по-долни от престъпниците!!! За такова нещо не трябва да има условна присъда, камо ли да им се разминава само уволнение.
  • 3
    Ха
    хаха
    13 0
    21:03, 4 юни 2015
    Хванали хо да взема и за наказание го преместили в Стара Загора
  • 4
    Ре
    рекс
    2 -1
    21:09, 4 юни 2015
    дали има истинска диплома за завар6ено образование за да работи в дай ,или мойе да е закупена фал6ива
  • 5
    ??
    ???
    5 0
    21:42, 4 юни 2015
    От тая госпожа струи интелигентност,интересно какъв коефициент има?
  • 6
    Не
    НеДАИ
    3 0
    05:52, 5 юни 2015
    За какво са му на хасковското ДАИ служители, като контрол няма, а приходите се отчитат в джобовете на назначените? Голям праз, че останали без хора!
  • 7
    Zu
    zuzi_1433498329
    2 0
    12:47, 5 юни 2015
    Да не мислите, че тази Виолета е света вода ненапита? Питайте я какви пари взима тя?
  • 8
    Zu
    zuzi-
    1 0
    12:00, 6 юни 2015
    Абе не разбрахме тая Виолетка къде е била през цялото това време , нали тя е определяла да е на Е80, или се е хранила от инспекторите?
Последни новини