От х:

Днес в x:

Уволниха инспектора от клипа с рушвета

Инспекторът, който беше уличен да извършва нерегламентирани действия при пътен контрол на АМ „Марица“, е уволнен.

Заради рушветчийската афера по АМ „Марица“ тарашат здраво ДАИ Хасково. Всички служители, отговарящи за пътния контрол в областния отдел „Автомобилна администрация“ в Хасково са временно отстранени от тази дейност, в звеното върви проверка. На мястото на проверяващите са осигурени други екипи. Здравия тараш на местното звено е заради разпространения клип, в който се вижда как служител на местното ДАИ иска рушвет от турски шофьор на камион на АМ“ Марица“.

Днес и зпълнителният директор на Изпълнителна агенция „Автомобилна администрация“ Цветелин Цветанов е разписал заповедта за освобождаването на Петър Василев, информираха от Министерството на транспорта.

От там обясниха, че в понеделник вечерта в Изпълнителната агенция „Автомобилна администрация“ е постъпил сигнал, придружен с видео, от който е видно, че инспекторът от областения отдел в Хасково извършва нерегламентирани действия при проверка на товарен автомобил. "Служителят е нарушил и вътрешните правила за контролната дейност, според които всичките проверки на пътя трябва да се правят в обхвата на камерите за видеонаблюдение, които са монтирана в служебните автомобили на агенцията", категорични са от ИААА.

От министерството съобщиха още, че в „Автомобилна администрация“ се разработва план за превенция срещу корупцията. След засечения по АМ „ Марица“ случай обаче министърът на транспорта Ивайло Московски е пришпорил работата по плана и е разпоредил той да бъде на бюрото му най-късно до края на другата седмица.

От ИА „Автомобилна администрация“ са категорични, че при подаване на сигнали, свързани с работата на Агенцията всеки един случай ще бъде разследван незабавно и при откриване на доказателства ще бъдат предприемани действия срещу виновните служители.

"Категорично не съм виновен, всичко е монтаж и саботаж, никой мен не ме е потърсил за обяснение, направо ме уволника", коментира по телефона за haskovo.net омаханият Петър Василев.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Си
    СИСИ
    36 0
    15:33, 4 юни 2015
    Тоя е ебати селянина.да се прибира в свиленград и от там на нивата.
  • 2
    Ss
    ss-23
    20 0
    18:18, 4 юни 2015
    Уволнение-добре.Но наказателна отговорност ще има ли?Може би това ще е поредния случай който ще отиде в небитието.
    • Ба
      БАЙ УЙ
      11 0
      19:48, 4 юни 2015
      Няма да има наказание,той е партиен другар,а другарите не се наказват и се местят на по висока длъжност за наказание.
  • 3
    Go
    gost
    10 0
    20:56, 4 юни 2015
    Абе, няма ли един поне да влезе в затвора за корупция най-накрая? Да го осъдят поне на една седмица :)))
Последни новини