От х:

Днес в x:

Возят нелегални цигари между лимонади, изгърмя и хасковлия

Нелегални цигари, укрити в стекове с безалкохолно, задържаха митнически служители от митническите мобилни групи при проверка в района на ГКПП Капитан Андреево.

Общо 860 кутии цигари от марките „Мурати", „Асос" и „Карелия Слимс" са откритите в стоката, която е превозвана от Турция за България с лек автомобил и отчетена като личен личен багаж.

Колата, заедно с четирима възрастни пътници и едно дете, е отклонена за щателна митническа проверка. В багажника на автомобила митническите служители открили предимно стекове с безалкохолно от по осем бутилки.

При внимателен оглед проверяващите обаче забелязали, че в повечето стекове средните четири бутилки липсват. По разместването лъснал и опитът за контрабанда. На празните от бутилките места били стриктно подредени цигари. Стековете дори били опаковани отново, за да бъдат прикрити още по-добре незаконните папироси.

В крайна сметка четиримата пътници признали, че цигарите са техни. Снети са им писмени обяснения и са им съставени актове за установяване на митническо нарушение.

Общо 2730 са кутии цигари задържани в последните дни от митническите мобилни групи при проверки в района на Митнически пункт Капитан Андреево.

Заради крутите мерки по границата с Турция секна и незаконния цигарен бизнес в Хасково и региона. Остатъчните количества безбандеролни папироси, внасяни по „втория“ начин от южната ни съседка се търсят буквално като топъл хляб в областния град. Разбитият канал пред март по т.нар. „цигарена афера“, минаваща през КГПП Капитан Андреево вероятно е захранвал голяма част от пушачите в Хасково и региона, тъй като след като беше прерязана пъпната връв на трафика, в областния Хасково цигарите на черния пазар скочиха с 40-50 стотинки за кутия.

На фона на яките проверки за незаконно притежание и разпространение на цигари изгърмя и 53-годишен хасковлия. При проверка вчера около 18 часа на кръстовището между булевард „Илинден” и улица „Бачо Киро” в областния град в личния му багаж са открити и иззети 2160 къса безакцизните цигари от различни марки. Съставен му е акт.

 

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Со
    СОПАТА
    3 0
    07:28, 5 юни 2015
    Спокойно не е хасковлия заловения,а най обикновен дахлия.
Последни новини