От х:

Днес в x:

Спипаха каналджии с 10 емигранти с нова схема на прехвърляне

Двама турски каналджии на емигранти заедно с 10 души, които трябвало да бъдат преведени на българска територия нелегално са заловени  ГКПП Капитан Андреево от граничните полицаи.

Освен това е разкрита и нова врътка за незаконното превеждане през границата, съобщиха от МВР. Каналджиите използвали момента, когато на граничния пункт има вече един проверен автобус, който се предвижва напред, за да започне проверката на следващия автобус. Докато пътниците и от двете превозни средства преминават през граничните гишета за паспортна става и измамата.

Случаят е засечен на 12 май. Тогава към 19.30 часана пункта Капитан Андреево пристига за влизане в страната автобус на турска фирма, управляван от 55-годишен турския гражданин. Във возилото, заедно с редовните пасажери, са качени и 10 граждани на Ирак и Сирия, целта е те да бъдат незаконно преведени на българска територия.

Схемата заработва след като пътниците слизат за паспортна проверка. При този случай 42-годишен мъж, също пътник в автобуса, раздава на десетимата нередовни пасажери 4- испански, 5-финландски и 1 турски документи за самоличност. Казва им да заобиколят граничния контрол и да се качат в предния автобус на друга турска фирма, който вече е проверен.

Граничните полицаи обаче бързо разкриват измамата. Двамата турски граждани и десетте нелегални имигранти са задържани. Установено е, че дадените им паспорти са фалшиви.

По случая е образувано бързо производство, завършило с осъдителна присъда на двамата каналджии.

haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини