От х:

Днес в x:

Ал Бано и Ромина с грандиозно шоу на Арена ди Верона в петък (видео)

В петък, 29 май, Ал Бано и Ромина Пауър ще изнесат грандиозно шоу на Арена ди Верона, което ще се предава директно по италианската държавна телевизия РАИ 1.

Откакто преди около година се събраха отново да пеят заедно, митичните бивши съпрузи имаха концерти в Русия, Испания, Румъния, САЩ и Канада, но в Италия това не се е случвало над 20 години.

Многобройните им фенове там им се порадваха набързо, за 1-2 изпълнения, само по време на фестивала в Сан Ремо този февруари.

Последната им голяма обща поява е на 4 юли 1994 г. на стадиона „Сан Сиро” в Милано. „Имаше 40 000 души. Казах на Ромина: „Виж всички тези хора – ще ти липсват. И не сгреших”, коментира сега Ал Бано пред в. „Ла Република”, добавяйки, че през годините доста са си „пели” в съда, но вече са омиротворени и спокойни.

Гости на шоуто на дуета на Арена ди Верона ще бъдат Микеле Плачидо, „Рики е Повери”, Умберто Тоци, звездата от филма „Сандокан” Кабир Беди… Но изненадите не свършват дотук: златната двойка на италианската музика ще подари на публиката две нови неизпълнявани никога досега песни.

”Какво са 20 години пред лицето на вечността?! Взехме си само малка почивка за размисъл”, шегува се Ромина пред медиите. На сцената с родителите си ще излезе и синът им Яри, също музикант.

Тълпи фотографи причакват Ал Бано и Ромина по време на репетициите за спектакъла. Между тях все още има тръпка, констатират романтиците и очакват любимците им отново да се съберат и в живота. Заедно са заради парите, контрират скептиците.

„През годините съм имал огромен успех и сам, но с Ромина винаги е хубаво, няма опасност взаимно да се отегчим – обяснява Ал Бано. – Работим отново съвместно, защото ни се получава и има какво още да кажем на публиката”.

„Години наред не само не исках да пея с Ал Бано, но дори и да слушам старите ни хитове като „Феличита” и „Либерта”, признава Ромина, която смята, че след смъртта на най-голямата им дъщеря съзнанието й се е стабилизирало благодарение на будизма и сега приема хората по друг начин.

Именно на Арена ди Верона 72-годишният Ал Бано ще отбележи 50 години творческа дейност. Той среща дъщерята на холивудските звезди Тайрън Пауър и Линда Кристиан на снимачната площадка през 1967 г.

Разводът им през 1999 г. след почти 3 десетилетия брак и 4 деца слага край и на общите им проекти.

Концертът в петък обаче ще бъде първият от цяла серия: двамата предприемат турне в Австралия и Европа, част от което ще бъде и концертът им на 16 декември в зала „Арена Армеец” в София.

Източник: http://www.novinar.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини