От х:

Днес в x:

Бойко с ЧРД предсрочно, подаряват му АМ„Марица“ в четвъртък

Бойко започна с откриването на Марица още докато Плевнелиев бе министър/сн.2.10.2010 г/. Сега премиера продължава сам

АМ „Марица“ или поне нейния втори участък - от Димитровград до Харманли, ще бъде отворен предсрочно. Тържественото рязане на лентата е планирано за вдругиден, 28 май, а в главната роля естествено ще влезе обичащият това занимание премиер Бойко Борисов. Той ще открие аутобана с тържествен ритуал в четвъртък от 16 часа на пътен възел Димитровград, в непосредствена близост до разклона за село Крепост. Вероятно ще го придружава регионалният министър Лиляна Павлова и шефът на Агенция Пътна инфраструктура Лазар Лазаров.

Откриването на така наречения Лот 2 бе планирано за по-късно, а зевзеците се шегуваха, че изпълнителите се равняват по датата 13-ти юни, когато е рожденият ден на премиера. После обаче ги натиснали да приключат до последния ден на май, за да могат на спокойствие да чакат актове 15 и 16. Очевидно натискът е бил много ефективен, защото строители и АПИ изпреварват даже и този срок и подготвят предсрочен подарък за премиера. По АМ „Марица“ всичко вече е завършено, акт 15 е издаден, а утре се взема и удостоверението за въвеждане в експлоатация, така наречения акт 16. На теория след рязането на лентата в четвъртък, целият поток за южната граница вече ще може да тръгне напряко към Харманли, като прати в нафталина досега използвания Е-80.

Не толкова оптимистично стоят нещата с Лот 1 на аутобана, който е между старозагорското Оризово и Димитровград. Там физическото изпълнение е на малко над 70 %, като тук крайният срок е септември. Преди месец министърът на регионалното развитие Лиляна Петрова публично предупреди, че няма да има никакъв толеранс отвъд този срок и неговото прекрачване ще носи неустойки на строителите.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (7)

  • 1
    Рр
    ррр
    4 -2
    19:08, 26 май 2015
    Г.Христов ще купуваш тоалет на регионалния министър
  • 2
    Hi
    high
    21 -11
    19:35, 26 май 2015
    Щом я пускат предсрочно, толкова и' е качеството. Направили са я на две на три.
    • :)
      :)
      4 0
      08:06, 27 май 2015
      Ако за теб година и половина закъснение от официалния първи срок е гарант за качество - тогава е много качествена... Просто им казаха, че повече пари няма да има нито за допълнителни проучвания, нито за преместване на далекопроводи, нито за форсмажорни обстоятелства..

      Както и да е на нас все не ние добре без значение от резултата и целта. По-лесно е да оплюеш отколкото да съградиш.
  • 3
    Се
    сетен
    6 -4
    22:57, 26 май 2015
    Това с магистралките ми харесва. Голем смех. Май доста хора ги ползват хахаха
  • 4
    Do
    Dostievoto
    1 0
    01:26, 27 май 2015
    Къде затрихте статиите на Филипов? Човека пишеше хубаво и критикуваше тънко но точно.
  • 5
    An
    an_actor
    3 -2
    08:34, 27 май 2015
    ДОбре, че Лиляна Павлова не толерира "отбиването на номера" и зорко наблюдава дали се работи или не! Когато има строги, но справедливи управници вървим смело напред и нагоре!
  • 6
    14
    147
    0 0
    09:30, 27 май 2015
    любопитно ми е накъде ще се насочат гастербайтерите на север към стара загора или през горски извор по Е80
Последни новини