От х:

Днес в x:

Половината от завършващите с немски в Езиковата с шпрах дипломи

Половината от всичките 54 зрелостници, завършващи с немски Езиковата гимназия “Проф. др. Асен Златаров” в Хасково получиха тази вечер шпрах диплом – световно признат документ за владеене на езика. 27 абитуриенти получиха дипломите си на церемония в двора на Градската художествена галерия “Атанас Шаренков”.

На тържеството присъстваха много родители, шефът на инспектората по образование Иван Панайотов, на хуманитарната дирекция в общината Ралица Кисекчиева, отговорникът за езиковата програма в немското посолство Йорг Кастнер, координаторът на програмата за Южна България Сибиле Шабанска. Дипломантите и техните родители бяха поздравени от директорката на Езиковата Пенка Делиева. “Хасковската ГПЧЕ се включва в програмата през 1995 година, а през 1997-а първите зрелостници получават шпрах дипломи. Заедно със сегашните 27, досега общо 515 възпитаници на елитната гимназия са получили шпрах дипломи", каза Делиева.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    То
    тодор живков
    4 -15
    20:16, 18 май 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
    Ис
    искрен
    5 -2
    21:51, 18 май 2015
    Г-н Панайотов,кога ще проведете конкурси за директори в Димитровград-в ПГ"Проф.д-р Асен Златаров" и в с.Крепост?Много се застояха тези временни директори .Не е ли време съвсем законно да бъдат избрани нови по-далновидни личности с нужния професионализъм и управленски опит.
    • Пл
      Пламена
      0 0
      11:56, 20 май 2015
      Как мислиш, че тези които сега са директори са достигнали този пост? Точно по същия начин - без професионализъм и опит. Трябва да се дава шанс на хората като г-н Георги Гочев и г-жа Румяна Монева, хора с поле за развитие и усет към нещата. Не всеки е достоен за такъв пост, но те са положили много усилия и труд, за да се докажат като професионалисти в областта си.
Последни новини