От х:

Днес в x:

3 °C

Започна пролетното зарибяване на ученици

Гимназист и гимназистка от Автото привличаха кандидати с визия и тайнствени механизми


Вкусни лакомства и сладки каки, въртящи тайнствени неща, бяха стръвта за ученици от хасковските основни училища в пролетното зарибяване на ученици. То бе предприето от хасковските средни училища в жестоката битка за осигуряване на повече деца и съответно по-големи училищни бюджети. В името на приходите, гимназиите изкараха най-доброто, с което разполагат в борсата на средното образование, която течеше вчера и днес в Младежкия център. Стръвта хвърляха 7 професионални и две профилирани гимназии, две СОУ-та и едно Спортно училище, станало известно напоследък като училището на Гришо/Григор Димитров б.а/. Гришо го нямаше, но колегите му подкупващо блазнеха със съдбата на неговия успех на щанд със спомени и снимки във фоайето на Младежкия център. Като цяло обаче други се бяха подготвили по-добре. Неглижираното напоследък Транспортно училище „Никола Вапцаров” изкара нещо като вечен двигател, който не спираше да се върти под зоркия поглед на докарани в лятна тоналност гимназист и гимназистка. Лежерно дегизираните с потник и тениска лица на училището може би внушаваха, че ученето в тяхната гимназия е като непресекваща лятна ваканция. От време на време автоекспертката рискуваше барнатия си маникюр, за да даде тласък на устройството, а експерт по вътрешно горене нежно я придържаше с ръка. За любителите на по-интерактивното развлечение бяха осигурени монитори с прикрепени към тях волани за някаква версия на Need for Speed /нужда от скорост англ./, които може би трябваше да илюстрират новата специалност Мехатроника в Транспортната гимназия. Дисциплината изучава цялата налична електроника във возилата, която, както е тръгнало, скоро ще направи излишен шофьора или ще превърне шофирането във видеоигра.

Нова специалност препоръчваха и в гимназията по Механо и електротехника, но модерно звучащия Графичен дизайн все още не се бе случил в школото и то се хвалеше с остарелия поялник и други инструменти за студена обработка на метала. Излаганото не звучешо модерно и ученици и родители подминаваха Механичната борса, както се случва и на последните план приеми. „Последните” се отнасяше за предходните 5-6 години, когато приемът на ученици се сви дотолкова, че някогашното елитно училище имаше по 300 ученици на година и три класа на випуск. За сравнение, малко след демократичните промени в Механото учеха по 900-1000 ученици годишно, като имаше кандидати, които заради тях дори пренебрегваха Езиковата гимназия.

Докарани, но в стила на туристическата индустрия бяха и дамите от щанда на Лакомата гимназия, прекръстена наскоро в Професионална гимназия по туризъм. Бившият Техникум по охранените хубавици/ТОХ/ заложи на изпитана примамка под формата на вкусни лакомства от националната и световната кухня, с универсално послание от шоколадова торта под формата на сърце. Гимназията и сега можеше да се похвали с хубавици, но не охранени, а с външността на манекенки и усмивки на телевизионни водещи, които привличаха посетителите /особено мъжете/ както магнит желязото.

„Райна Княгиня” или гимназията по Лека промишленост наблягаха на изкуството да станеш красив, особено ако си жена, докато Селскостопанската гимназия/ПГСС/-на умението да бъдеш успешен дори и да си мъж и не си от фамилията на кмета, за да можеш да си построиш хотел на 18 години. Специалността им „Фермер” се радва на нарастваща популярност докато новата „Ветеринарен техник” ще получи втори шанс да се реализира на хасковския образователен пазар. Сред новите специалности за тази година е и още една дизайнерска. Тя е на ПГЛП „Райна Княгиня” и гласи „Моден дизайн” след която на теория трябва да сте готови да щурмувате върховете на Джорджо Армани и Джани Версаче, поне в хасковския им вариант. Улеснението за бъдещите моделисти е, че Версаче и Армани така и не са моделирали шалвари, така че за местната им конкуренция има мегдан за развитие.

Г.Христов

Тези от гимназията по туризъм увличаха със стилни костюми и усмивки
В Механото още боравят с поялници и механични играчки от 90-те

Селското стопанство ни плашеха със скелети на вредители
А Леката промишленост привличаха с възможността да бъдем красиви. Особено ако сме жени
Най-много посетители обаче привлече интерактивния шоурум на Транспорта
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини