От х:

Днес в x:

„Рона” донесе в България 26 златни медала от танцова Румъния

Старата фраза „и сам войнът е войн” напълно подхожда на хасковската танцова формация „Рона”, особено когато става въпрос за талант и неуморен труд. Макар и единствени представители на "Отворения шампионат на Румъния по артистични танцови дисциплини" от България, танцьорите на хореграфа и ръководител на състава Милена Налбантова се представиха повече от успешно. Те донесоха от  град Тимишоара в родния град и родина 26 златни отличия.

В отворения танцов шампионат на сверната ни съседка 10-те представители от България  се състезаваха с танцьори от 6 държави.  От представените 37 хореографии, освен златните отличия от 26-те си първи места, „Рона”  записват на сметката си и още пет 2-ри , по  две 4- ти и  5-ти, и по едно  7-мо и  11-то  място.

Златното момиче на състава -Иват Иванова отново се представи блестящо и завоюва куп отличия, сред които осме златни медали за соловите си  изпълнения.

Сега съставът започва трескава подготовка и за домакинството си на  Международния фестивал "Вълшебен свят", който ще се проведе през месец юни в Хасково и ще дове на родна сцена плеяда от международни танцови звезди.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини