От х:

Днес в x:

9 °C

ВКС отмени присъдата на Младен от Корен за бруталното убийство на старица

Младен Младенов в хасковския съд, който го оправда

Върховният касационен съд отмени присъдата на 34-годишния Младен Младенов от хасковското село Корен за бруталното убийство на 78-годишната Милка Стефанова, постановена от Пловдивския апелативен съд. Преди това Младен бе напълно оправдан от хасковските окръжни магистрати по обвиненията в изнасилване и убийство.

Зверското престъпление бе извършено навръх Великден 2011 година. Възрастната Милка Стефанова бе насилена и пребита вечерта на 23 април. Старицата издъхнала от раните си около 1.30 след полунощ, според експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски.

На 29 март 2013-а Хасковският окръжен съд след драматично заседание обяви Младен за невинен. На следващата инстанция в Пловдив през 2014-а обаче имаше нов обрат по делото - той бе признат за виновен и бе осъден на 6 години затвор.

Според върховните магистрати мотивите за оправдателната присъда в Хасково са били неубедителни. Също така неубедителни обаче намира ВКС мотивите на пловдивските апелативни съдии за осъждането му.

Препъни камъкът в съдебната сага е намереният в боксерките на Младен косъм, за който ДНК-анализ сочи, че е на жертвата. Според адвокатите му обаче въпросният косъм е бил открит на по-късен етап и има съмнения за неговото подхвърляне сред доказателствата по делото. Друг спорен момент е откритото петно по бельото на старицата, което според експерите е биологичен материал от мъж, но не от Младен. Адвокатите питаха от кого в крайна сметка е този биологичен материал.

Така след множество драматични обрати делото се връща в Апелативния съд в Пловдив за разглеждане на казуса отначало.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

 • 1
  12
  1234567
  13 -2
  16:37, 30 апр 2015
  Дано някой ден вие дами и господа от вкс ви съди същия, като този изрод.

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Създавате добри взаимоотношения с хората от обкръжението ви и това ви помага да разширите обхвата на интересите си. Ще спечелите, ако запазите позициите си независимо от трудностите и подготвите следващите си изяви. Други ще бъдат принудени да търсят нова работа, заради невъзможността да продължат на досегашната си.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се заемете с важните си задачи, но не са изключени и изненади, които да наложат промяна в плановете ви. Денят е свързан и с развития от личен характер, ще имате придобивки и срещи с хора, към които храните очаквания по интересуващ ви въпрос. С колегите си бъдете общителни, но не разкривайте пред тях интимния си живот.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ако представите аргументирано и по достъпен начин намеренията си, няма да се затрудните в изпълнението им. Овладени и без излишна показност, ще работите по текущите си задачи, едновременно с това договаряйки и условия по предстоящи проекти. Решаване на финансов въпрос и добри очаквания за предстоящите дни.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Коректното ви поведение ще се оцени от хората, с които си сътрудничите, и в замяна ще получите същото. Не се притеснявайте излишно за проблем, касаещ близък човек. Ще съумее да се справи сам, а ако поиска помощ – не му отказвайте. Парични вложения ще ви накарат да потърсите съвет от хора, занимаващи се с инвестиции.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
И творческите и професионалните ви амбиции ще намерят реализация днес. Не се колебайте да се обграждате със сътрудници, защото те ще се окажат от решаваща роля при един служебен проблем, който ще доведе до финансов успех. Едно запознанство е възможно да прерасне в голяма любов.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Ще се погрижите за детайлите в работата си, за да елиминирате изненадите и постигнете очакванията си. Благодарение на организираността и предвидливостта ви, средствата ще ви стигнат за всичко, което планирате. Занимаващите се с бизнес ще реализират търговска сделка или доведат споразуменията с клиенти и партньори до предстояща такава.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Ще проявите сърдечност и разбиране в отношенията си с околните. Каквито и да са причините, те ви правят по-добри и социално ангажирани, което ви отличава в сивотата на деня. Ще постигнете намеренията си, не спирайте, а работете в същия дух. Дипломатическите ви умения отново ще се проявят.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
За някои от вас работа ще продължи и то с придобивки. Ще постигнете това, за което се борите, като оставате доволни. Погрижете се за близките си, те очакват това от вас. По отношение на личните си амбиции е добре да посветите в тях и партньорите си, ако имате такива.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Запазете съмненията за себе си, защото липсата на информираност може да ви подведе. Финансовите ви успехи ще зависят от това, доколко добре ще изиграете картите си. Предстоящо събитие ви зарежда с вълнения, но и с известно притеснение. Мълчанието ви може да се изтълкува двузначно.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Някои от вас ще се занимават с организационни въпроси, свързани с работата им. Имате възможност да работите на спокойствие и да напреднете наистина много. Не се отказвайте от идеята, дадена ви от ваш близък. Впоследствие ще откриете безспорни предимства и възможности за в бъдеще.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Тревогите ви, свързани с близък човек ще отпаднат. Нещата около него започват да се развиват в благоприятна светлина и това внася спокойствие в семейството. Благодарение на последователните си действия имате шанс да реализирате отдавна планувано начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят ще премине изцяло под знака на деловите ви успехи. Усетът ви за изгодни инвестиции ще ви открие добра възможност да увеличите финансовото си състояние. С помощта на нови партньори ще укрепите позициите си в избраната от вас сфера на действие.
03 мар 2021
Последни новини