От х:

Днес в x:

ВКС отмени присъдата на Младен от Корен за бруталното убийство на старица

Младен Младенов в хасковския съд, който го оправда

Върховният касационен съд отмени присъдата на 34-годишния Младен Младенов от хасковското село Корен за бруталното убийство на 78-годишната Милка Стефанова, постановена от Пловдивския апелативен съд. Преди това Младен бе напълно оправдан от хасковските окръжни магистрати по обвиненията в изнасилване и убийство.

Зверското престъпление бе извършено навръх Великден 2011 година. Възрастната Милка Стефанова бе насилена и пребита вечерта на 23 април. Старицата издъхнала от раните си около 1.30 след полунощ, според експертизата на съдебния лекар д-р Христо Еленски.

На 29 март 2013-а Хасковският окръжен съд след драматично заседание обяви Младен за невинен. На следващата инстанция в Пловдив през 2014-а обаче имаше нов обрат по делото - той бе признат за виновен и бе осъден на 6 години затвор.

Според върховните магистрати мотивите за оправдателната присъда в Хасково са били неубедителни. Също така неубедителни обаче намира ВКС мотивите на пловдивските апелативни съдии за осъждането му.

Препъни камъкът в съдебната сага е намереният в боксерките на Младен косъм, за който ДНК-анализ сочи, че е на жертвата. Според адвокатите му обаче въпросният косъм е бил открит на по-късен етап и има съмнения за неговото подхвърляне сред доказателствата по делото. Друг спорен момент е откритото петно по бельото на старицата, което според експерите е биологичен материал от мъж, но не от Младен. Адвокатите питаха от кого в крайна сметка е този биологичен материал.

Така след множество драматични обрати делото се връща в Апелативния съд в Пловдив за разглеждане на казуса отначало.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    12
    1234567
    13 -2
    16:37, 30 апр 2015
    Дано някой ден вие дами и господа от вкс ви съди същия, като този изрод.
Последни новини