От х:

Днес в x:

4 °C

Разстройват Димитровград с мръвки, Хасково с шоколад

Шоколадът може да е опасен не само за зъбите ви

Шоколад и захарни изделия с изтекъл срок на годност откриха от хасковската хранителна полиция известна още като Българска агенция по безопасност на храните. Сладкото е било спипано в специализиран магазин за този вид стока, където покрай годните, имало и доста негодни артикули. Всичко старо било конфискувано и съответно изпратено на боклука. Количеството не е било много, предпазливо осведомиха от БАБХ, без да уточняват колко. Всъщност дори и един кроасан с пълнеж от лани може ефективно да разстрои храносмилателната система на човек и да му предизвика спешна среща в клуба на разстроени-местното инфекциозно.

Със сигурност натам може да са се запътили съседи от Димитровград, които са посещавали неназован магазин за мръвки, установени за нередовни при внезапна проверка на хранителните ченгета. Не се наложило да се душат мръвките за издайнически миризми, защото още документално не били по реда си. 11 килограма пилешки и патешки субпродукти/ фенери, воденички, дробчета, крилца/ нямали никакви документи за произход, нито етикети, нито задължителната здравна идентификация. Все едно са дошли от нечий гараж, преустроен в кланица или някоя кърска поляна използвана за същата цел. Месото е било иззето и насочено за унищожаване към екарисажа във Варна. Към днешна дата, то вече се е превърнало в пепел. Некоректните собственици пък са одрусани с глоби. Хасковския сладкарски магазин е ударен с 1000 до 2000 лв, а изненадващо, димитровградския месарски се разминава само с 250 лева, понеже е санкциониран по член 58 от Закона за ветеринарно-медицинската дейност. Санкциите по Закона за храните обикновено са по-солени.

64 проверки са извършили от БАБХ Хасково за изминалата седмица. Освен двата акта са издадени 8 предписания. Те са за по до болка втръсналата на производители и търговци наредба за етикетиране на продуктите. От началото на тази година влезе в сила ново изискване,, което изисква на етикета да бъде изписано, ясно и четливо, не само състава на продукта, неговия произход и производител, ами и да бъдат изброени алергените в него. Мястото на етикета обикновено свършва много преди да се стигне до също задължителните адрес и телефон, което накара търговци и производители да се шегуват мрачно, че май ще се наложи да продават луканки с флашка, за да поберат цялата изисквана информация.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 27.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Не проявявайте самоинициатива там, където са нужни колективни действия, ако искате да го приключите добре и в срок започнатото.Доверете се на партньорите си, говорете за намеренията си и търсете мнението им по всички общи въпроси. Вечерта ви ще е различна, но не неприятна. Ще забравите за грижите и ще се заредите с много положителни емоции.
27 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Постепенно се приближавате към целта си и не е изключено точно днес да я постигнете. Упоритата ви работа и непоколебимата увереност в успеха най-после ще бъдат удовлетворени. Не пропускайте да отбележите и подкрепата, която ви оказват най-близките ви хора. Покажете им своята признателност с недвусмислен жест.
27 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не допускайте натовареността ви днес да попречи на вече уговорени срещи с приятелите ви. Финансовите резултати от дейността ви може да не са в границите, които предвиждате, но ще ги имате. Каквито и да са даденостите, предстоят ви хубави моменти. Има на какво да се радвате, ако не го виждате, жалко за вас.
27 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Дистанцирайте се от всякакви дразнители и си осигурете творческа атмосфера край вас. Пред следващата седмица ви очаква разработването на определен проект, който започвате от днес. Сътрудниците ви ще останат удовлетворени от предложение, което правите и с готовност ще се включат в задачата.
27 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Притесненията ви ще отпаднат и ще получите повече, отколкото сте очаквали. Едно ново начало ще промени отговорностите ви, като по-голяма част от тях ще се трансформират в нови. Ще създавате перспективни връзки и ще общувате с хора, които ще са ви от полза. Ще се радвате на добро настроение и ще успеете да направите и някой друг щастлив.
27 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Търпението е ключа към успеха ви днес. С каквато и работа да се захващате, бъдете толерантни към другите и избягвайте конфликтите. Това ще ви спести време и доста главоболия. Постигате добри резултати в дейност, която сте си поставили като цел. Децата ще ви донесат радостни вълнения с успехите си.
27 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Разчупете леда в сърцето си, приемете любовта и загърбете всякаква злоба, завист и омраза. В професионален план нещата ви ще вървят блестящо, което ще предизвика доволство у вас. Направете малък подарък на любимия си човек, този жест на внимание ще подобри отношенията ви. Задръжте това топло усещане колкото се може по-дълго.
27 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Амбицирани сте да постигнете мечтата си. Високите ви цели изискват и смелост, която очевидно не ви липсва. При затруднения не се колебайте да потърсите подкрепа. Настроението ви ще е приповдигнато и от вътрешното ви усещането за нещо вълнуващо и хубаво. Споделете го с любимите си хора и нищо няма да го помрачи.
27 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се плашете, ако днес в дома ви е малък хаос. Просто подходете с разбиране на неспокойствието на вашите близки и се опитайте да им помогнете, доколкото ви е възможно. Ако имате възможност да работите - направете го, няма да съжалявате. Имате твърде много енергия и най-разумно ще е да я оползотворите.
27 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Изразявайки увереността си, печелите привърженици и работата ви спори. Ще разширите възможностите си в бизнеса, ако откриете върху какво още да концентрирате енергията си. Ще ви предложат съдружие и ще споделите надеждата на някой за по-добро бъдеще. Любовта е до вас и ви вдъхновява.
27 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
С роднини ще се радвате на придобивки и приятни вести. В бизнес-отношенията и общите начинания е добре да синхронизирате действията с партньорите си, за да ускорите развитията в своя полза. Високите ви амбиции ще ви мотивират да поемете повече отговорности, но с ясна цел - печалба.
27 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Ако говорите за това, което интересува другите, и двете страни ще спечелят. Това е особено важно за тези от вас, които си търсят работа. Опитайте се да убедите работодателя си, че квалификацията която притежавате, ще ви позволи да допринесете за личния си успех и за този на фирмата му.Денят ви ще бъде слънчев, само малко повече хъс и ще успеете.
27 фев 2021
Последни новини