От х:

Днес в x:

3 °C

Взривове затапиха Хасково-Димитровград, колони пълзят с 20 км/ч

Нещо подобно се случило днес по обед, но без предупреждение за водачите между двата града

Неогласени предварително взривни работи затапиха временно пътя Хасково-Димитровград и скъсаха нервите на бързащи шофьори в двете посоки. Съвсем неочаквано по обед трафикът бил спрян на две отцепки - до разклона за село Крепост откъм Хасково и отбивката за Добрич откъм Димитровград. За нула време се създали километрични опашки, а вбесени водачи започнаха да звънят на колеги, за да ги предупреждават за тапата. Заклещените шофьори потърсили информация, но предупреждение за взривни дейности в района липсваше дори на официалния сайт на Агенция „Пътна инфраструктура“, която по принцип е длъжна да съобщава промените в организацията на движението по първокласната пътна мрежа.

 

След като не намерили официална причина за спирането, шофьорите бързо си измислиха такава - катастрофа. Легендата гласяла, че камион се бил блъснал в кола /или обратното/, а 150 метра по-напред по опашката слухът вече бе мутирал в автобус и микробус. Слава богу, дори най-творчески настроените разказвачи не даваха данни за ранени и загинали. По едно време трафикът тръгнал, но после пак спрял. После пак тръгна с 10 км/ч , разказа изнервен от чакане водач. Не бил оттук и не знаел къде е разклонът за Добрич, така че може и да е имало катастрофа, но специално той не бил я видял. В крайна сметка слухът се оказа само слух.

Що се отнася до взривовете, някои чули гръм, други видели пушилка, но освен най-близките до взрива, не отбелязали нищо специално, защото се предполагало, че на строителен обект трябва да има прахоляк. Точно в района се строи пътен възел Димитровград с детелина, под която пък започва Лот 2 на автомагистрала Марица от Димитровград до Харманли. В района има концентрирани поне 200 единици строителна техника, които работят като невидели и спрели точно колкото да гръмнат шашките с амонит.

 

От строителите на обекта отрекоха да са създали опашки от чакащи, макар половин час след мероприятието им такива още да се източваха през района с не повече от 20 км/ч. Причината за ниската скорост е, че едното от двете платна по пътя за Димитровград е затворено. За двата потока МПС-та има само две лентички - по една във всяка посока. Предвид изобилието от знаци, строителни отпадъци по платното и маневриращи тежкотоварни камиони, дори и най-рисково настроените водачи не си позволяваха да настъпят педала на газта.

 

Разораването на асфалта, заради което бе затворено едното платно, пък бе обяснено с прокарване под земята на електрически кабели, които трябва да захранват осветлението на пътния възел. По закон магистралите трябва да бъдат ярко осветени по цялото си протежение, а на пътните възли - още повече. Мобилизацията на строителите от „Марица Хайуей“ пък е заради предстоящата неделна визита на премиера Бойко Борисов, който лично ще огледа как се движи строежът на лотовете след критичните забележки на дясната му ръка, министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова. Миналата седмица тя внезапно инспектира всички магистрали, включително и АМ Марица и предупреди изрично помайващите се фирми-изпълнители, че повече сроковете им няма да се удължават и всеки, неспазил ги, ще търпи неустойки.

 

Г. Христов

  

Колите бяха отбивани само по-едно платно
Затапването на пътя продължи дълго след прекратяването на взривните работи
Изтеглянето ставаше с 20 км/ч
В района тече интензивно строителство
...за идването на премиера Бойко
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 01.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Днешният ден едва ли ще ви изненада с нещо, но ако решите да положите малко повече усилия може би ще изненадате себе си. Някои от вас имат възможност да постигнат нещо, към което отдавна се стремят и точно днес това ще ви се отдаде много по-лесно от когато и да било друг път. Сигурно знаете за какво става дума и ако имате късмет ще се сетите навреме за да го направите.
01 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Ще се радвате на добро сътрудничество с деловите си партньори. Не отлагайте среща с важен за вас човек. Сега е момента да действате по-открито и да покажете това, на което сте способни. Даденостите съвпадат с желанията ви и не ви остава нищо друго, освен да действате.
01 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Всичко, което правите днес ще ви носи удовлетворение, защото се отнасяте към него с предпочитание. Контролирайте емоциите си и не допускайте да пропуснете нещо важно заради невъздържаност или недобре преценена ситуация. Радвайте се на малките неща, не бъдете максималисти.
01 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
В основата на компромисите днес се корени успешната ви работа. Независимо с какво се занимавате, бъдете готови да се съгласявате с мнението на околните и да се стараете да потушавате възможните конфликти. Това ще ви спести ценно време и доста главоболия. Постигате добри резултати в нещо, което предприемате сами. Следвайте намерението си докрай.
01 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Работата ви днес ще върви с променлив успех. Влагате прекалено много емоции дори в дребни неща и това може бързо да ви изтощи. В личен план проявявате излишна упоритост, която може да влоши положението ви без да ви донесе никакъв положителен резултат. Дори да ви е трудно, постарайте се да говорите открито за нещата, които ви интересуват.
01 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Необходимо ви е повече самочувствие и увереност в собствените сили, за да успеете да реализирате плановете си. Ще получите доста разумен съвет относно начина си на действие, за който трябва да сте благодарни. Не правете необмислени покупки.
01 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Денят е успешен за онези от вас, които си търсят работа. Успявате да намерите предложения, които ви удовлетворяват и едва ли някой ще се учуди ако съвсем скоро смените работното си място. Във ваш плюс е че бързо се адаптирате към нови места и ситуации. Бързо установявате нови познанства, което още повече улеснява промените при вас.
01 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Активни и уверени в себе си ще получите добра оценка за работата си и съответното възнаграждение за труда си. За сметка на това в личния си живот е възможно да изживеете разочарования. Помислете дали сте отговорили на нечии очаквания и чия е вината за разминаването ви с тях.
01 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще съобразите външните си изяви с духовните си потребности и така ще ги направите по-впечатляващи. Добрата реклама е най-голямата ви печалба днес. Очакванията на бизнесмените ще се доближат до реалността, само с малко изключени. Някои от делата ви ще ви изправят пред избор, който трябва да направите днес.
01 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не позволявайте на никой да ви пречи на успешния ви ход в реализиране на целите ви. Сътрудничеството ви с определени хора ще бъде ползотворно, но не бива да налагате на всяка цена мнението си. В противен случай рискувате да провалите нещо, което със сигурност върви към успех.
01 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Очаква ви успешен ден, наситен с много срещи и разнородни контакти. Общуването е ваша стихия обаче затова няма да е чудно че успявате да постигнете значителни резултати в тази област. Не е трудно да ви повярва човек за каквото и да било, толкова е силна способността ви да убеждавате При това го правите с обаянието, характерно за Водолея.
01 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
С общи усилия ще приключите проект или друга задача, еднакво интересна за вас и хората от обкръжението ви. Застанете на принципни позиции, когато се очаква да бъдат взети важни решения и не допускайте съмненията у някого да възпрат общия устрем. В крайна сметка ще се поздравите с повече свършена работа, което означава и по-добри доходи.
01 мар 2021
Последни новини