От х:

Днес в x:

Димитровградчани искат евросредствата да осигурят работни места

Резултатите от проведената анкета в димитровград бе представена днес на среща в Общината

Резултатите от проведена в Димитровград анкета представи днес на среща в Общината Областният информационен център /ОИЦ/ в  Хасково.

Целта на инициативата е хората да дадат своето мнение по това за какво да се използват средствата от Европейските оперативни програми. Инициативата е под надслов „Да създадем заедно България 2020“ и се осъществява съвместно с Министерски съвет и Областните информационни центрове по места в страната.

312 са анкетираните на територията на област Хасково, като димитровградчани са били едни от най-активните, отчетоха от ОИЦ. Жителите на града и общината са предложили те да се използват за разкриване на повече работни места, ремонт на пътни настилики, подобряване състоянието на парк "Марица", изграждане на велоалея за ролери. Сред идеите са още организирането на стол за диабетици, отделяне на повече средства за културни мероприятия и др.

След анкетите е предвиден и втори етап - срещи с потенциалните бенефициенти. Целта е да се видят проблемите по конкретните населени места и начините за тяхното решаване, коментираха от ОИК.

Dimitrovgrad.bgvesti.net 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини