От х:

Днес в x:

11 °C

Хасковските извънземни били мор за листогризачи

Хасковските НЛО-та били мор срещу гризачи/ сн. април 2015

Хасковлии припознаха града си като особено интересен за извънземните на няколко пъти през изминалата година, заради мистериозни бели черти в небето, които понякога направо докосвали покривите на къщите. Следите неизменно се появявали на сутринта, след като предния ден небето било чисто като лазур. Каквато и активност свише да е имала, то тя е ставала главно нощем, което свидетелства за нечисти или извънземни намерения, убедени бяха хасковлии, които по едно време през ден през два бомбардираха редакцията със сигнали и снимки на следи от неидентифицирани летящи обекти. Мистериозните НЛО-та бяха особено активни в Боляровско направление, като небето в пространството между Хасковска и Минерабно банска община понякога приличаше на зебра, с повече от дузина прави бели магистралки. За разлика от подобните на реактивните самолети, не се разсейваха, а сякаш се спускаха надолу към земята. Понеже в района няма авиация/по това време се бяха кротнали даже и военните/, а нито една земеделска кооперация не призна да пръска с пестициди, мистиците веднага търсеха обяснения в попълзновенията на малки зелени човечета. Още повече, че пак в Болярово и в не много отдалеченото Ябълково се появиха мистериозни кръгове по домашните морави на хората, за които сякаш нямаше друго обяснение, освен свръхестественото.

Така и не стана ясно за какъв дявол на извънземните ще им е интересно Хасково, което не е интересно и на самите хасковлии. Градът е един от най-обезлюдяващите се в България/виж по-горе/ като народът тук масово се преселва я в по-големите градове, я в чужбина.

Подобни съждения и косвени доказателства обаче не сваляха обвиненията към извънземните, докато казусът не бе разплетен от пълни самопризнания. Те дойдоха от отчета на община Хасково за грижата по местната природа. Между изкореняването на чинари и засаждането на шестили по реконструкцията на центъра, общината се грижела и за селските райони и по-специално за горите им. Пръскала ги със специални препарати срещу листогризачи. Растителната защита била спускана от въздуха с летателен апарат, докладва отдела по екология към местната администрация. Третирани били 6701 декара гори от общинския горски фонд находящи се край Хасково/ и Болярово/, селата Конуш, Малево, Орлово и Стамболийски, и целия лесопарк Кенана. Естествено препаратът се хвърля от ниска височина и естествено магистралките бързо се свличат към земята. Естествено това се прави през нощта или призори за да се избегне наличието на хора на къра, въпреки че уж препаратите са безвредни за човека и останалата фауна, без листните въшки.

Грижата за хасковската природа общината прилага и чрез осигуряване на достатъчно количество и качество на питейна вода за населението. То явно се намира преобладаващо на улица Липа, която е единствената с реконструиран водопровод от всички улици в града. Липа е и единствената с 4 ленти асфалт-две на пътното платно и две на тротоарите. Изграден бил и кладенец за питейна вода, който трябва да снабдява гарвановското сметище. Ремонтирана е дъждовната канализация на Въгларово, почистена е река Хасковска, като е повишена проводимостта на коритото в западния участък. Това е онзи същия, който на 25-ти октомври преля и удави десетки хасковски коли, зеленчуковия пазар, мазетата на хората около Градската градина и котелното помещение на училище Климент Охридски. Най-сензационно звучи твърдението, че е ремонтирана и възстановена защитната дига по Олу дере през наводняваното от нея хасковско село Динево. Сензационно, защото по принцип за дигите отговарят Напоителни системи, които в момента нямат пари да се усмихнат, камо ли да възстановяват диги. И защото при последните наводнения от февруари, дигата май си беше все така повредена. Понеже проверката е висша форма на доверие, ще се доверим на община Хасково.

Г.Христов

Най-големите магистрали по небето от 24.10 2014 г
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини