От х:

Днес в x:

Хасковските извънземни били мор за листогризачи

Хасковските НЛО-та били мор срещу гризачи/ сн. април 2015

Хасковлии припознаха града си като особено интересен за извънземните на няколко пъти през изминалата година, заради мистериозни бели черти в небето, които понякога направо докосвали покривите на къщите. Следите неизменно се появявали на сутринта, след като предния ден небето било чисто като лазур. Каквато и активност свише да е имала, то тя е ставала главно нощем, което свидетелства за нечисти или извънземни намерения, убедени бяха хасковлии, които по едно време през ден през два бомбардираха редакцията със сигнали и снимки на следи от неидентифицирани летящи обекти. Мистериозните НЛО-та бяха особено активни в Боляровско направление, като небето в пространството между Хасковска и Минерабно банска община понякога приличаше на зебра, с повече от дузина прави бели магистралки. За разлика от подобните на реактивните самолети, не се разсейваха, а сякаш се спускаха надолу към земята. Понеже в района няма авиация/по това време се бяха кротнали даже и военните/, а нито една земеделска кооперация не призна да пръска с пестициди, мистиците веднага търсеха обяснения в попълзновенията на малки зелени човечета. Още повече, че пак в Болярово и в не много отдалеченото Ябълково се появиха мистериозни кръгове по домашните морави на хората, за които сякаш нямаше друго обяснение, освен свръхестественото.

Така и не стана ясно за какъв дявол на извънземните ще им е интересно Хасково, което не е интересно и на самите хасковлии. Градът е един от най-обезлюдяващите се в България/виж по-горе/ като народът тук масово се преселва я в по-големите градове, я в чужбина.

Подобни съждения и косвени доказателства обаче не сваляха обвиненията към извънземните, докато казусът не бе разплетен от пълни самопризнания. Те дойдоха от отчета на община Хасково за грижата по местната природа. Между изкореняването на чинари и засаждането на шестили по реконструкцията на центъра, общината се грижела и за селските райони и по-специално за горите им. Пръскала ги със специални препарати срещу листогризачи. Растителната защита била спускана от въздуха с летателен апарат, докладва отдела по екология към местната администрация. Третирани били 6701 декара гори от общинския горски фонд находящи се край Хасково/ и Болярово/, селата Конуш, Малево, Орлово и Стамболийски, и целия лесопарк Кенана. Естествено препаратът се хвърля от ниска височина и естествено магистралките бързо се свличат към земята. Естествено това се прави през нощта или призори за да се избегне наличието на хора на къра, въпреки че уж препаратите са безвредни за човека и останалата фауна, без листните въшки.

Грижата за хасковската природа общината прилага и чрез осигуряване на достатъчно количество и качество на питейна вода за населението. То явно се намира преобладаващо на улица Липа, която е единствената с реконструиран водопровод от всички улици в града. Липа е и единствената с 4 ленти асфалт-две на пътното платно и две на тротоарите. Изграден бил и кладенец за питейна вода, който трябва да снабдява гарвановското сметище. Ремонтирана е дъждовната канализация на Въгларово, почистена е река Хасковска, като е повишена проводимостта на коритото в западния участък. Това е онзи същия, който на 25-ти октомври преля и удави десетки хасковски коли, зеленчуковия пазар, мазетата на хората около Градската градина и котелното помещение на училище Климент Охридски. Най-сензационно звучи твърдението, че е ремонтирана и възстановена защитната дига по Олу дере през наводняваното от нея хасковско село Динево. Сензационно, защото по принцип за дигите отговарят Напоителни системи, които в момента нямат пари да се усмихнат, камо ли да възстановяват диги. И защото при последните наводнения от февруари, дигата май си беше все така повредена. Понеже проверката е висша форма на доверие, ще се доверим на община Хасково.

Г.Христов

Най-големите магистрали по небето от 24.10 2014 г
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини