От х:

Днес в x:

14 °C

За ден в Хасково: 41 спипани с превишена скорост, сред тях жигулка

Трошките свистят по улиците повече от лимузините


Ако нещо не вирее в Хасково, това със сигурност е Закона за движение по пътищата. Във всичките му разпоредби, но най-вече скоростта. Цели 41 хасковлии пратиха по дяволите ограничението за скорост в населено място само за 24 часа. Толкова продължи акция „Скорост“ на хасковския КАТ и то само на 1-2 места. Ако бе на повече, хванатите щяха да се в пъти над тази бройка, смятат катаджиите. Но само за първия ден, после било безсмислено. Джигитската гилдия стартирала системата за ранно предупреждение и градът неочаквано се населявал с примерни шофьори. Вътрешните информационни канали между водачите сработили още същия ден, когато мнозинството заловени били в първите часове на акцията. После точно през булевард „Съединение“, където бе единият патрул на КАТ, минавали само хрисими водачи, които не настъпвали над 40 км/ч.

Иначе в града се кара доста по-бързо. 36 от засечените нарушители са получили акт, което ще рече, че превишението им е над 30 км в час. 5-има са били наказани с фиш за дребно прескачане на скоростомера.

Според редови пътни ченгета обичайната скорост, с която се джитка в Хасково, е между 70 и 80 км/ч, освен ако не е 90-100, развивани спокойно по бул. „Раковски“, „Панорама“, „Кърджалийска“ /нощем/, „Васил Левски“ и, разбира се, „Съединение“, въпреки че там се намират легнали полицаи, които ограничават засилката след като светофарите замигат само жълто.

Най-безразсъдни водачи са тинейджърите. Част от изловените са именно от тях, като общото е, че хлапаците току що са взели книжка. Един даже не изчакал дотогава и яхнал мощно возило, без да има свидетелство за правоуправление на моторно превозно средство. Именно неукият е дал и едно от най-големите превишения в града, като бил засечен с около 100 км/ч по хасковски булевард. Прекаляват обаче и стари водачи. Превишенията не са характерни само за мощните нови коли, разказа хасковски полицай. Трошки също са подкарвани пряко сили, а сред правещите се на болиди имало дори и една жигулка.

Г. Христов

Само за ден пътна полиция спипа 41 нарушители в Хасково
В началото на акцията радарът писукаше през минути
Към края на деня шофьорите се предупредиха и до един станаха примерни
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини