От х:

Днес в x:

Оранжево начало на седмицата, ще държи влага до четвъртък

Може да стане и червен код

Понеделник си започна с обещания оранжев код за много и проливни валежи. Над Хасково и Хасковско засега те не са чак кой знае колко проливни, но времето може да бъде потенциално опасно, предупреждават от НИМХ на БАН. Към момента падналите количества над областния град не са опасни, но все пак са внушителни-около 18-20 литра на квадратен метър. Впечатляващото е, че това количество бе събрано само за няколко часа-мокротията започна към 3.30 сутринта, а дъждът същински се усили към 5.Денят ще си играе на превалявания и спирания през целия ден. За капак от Запад ще започне да нахлува студен въздух и температурите забележимо ще се понижат дори в сравнение и с ветровитата неделя. Денят започна на 3-4 градуса и ще стигне до 12, но в по-благословените части на старната. В Хасково ще си остане хладно 8-9 градуса. Ако си мислите, че това е студено изчакайте до утре- температурите, при това максималните, ще слязат с още два градуса надолу и ще привикат на служба вече позабравените зимни дрехи.

Най-характерното заначалото на тази априлска седмица обаче няма да бъде студа, а дъжда. Ще вали, ще спира и ще продължава да вали до четвъртък. В някои от дните като днес и сряда, дъжда ще си бъде бая, в други, като вторник и четвъртък ще бъде само „краткотраен”. Във всички случаи ще ни трябва чадър. В характерния си стил метеоролозите предупреждават, че „е възможно над Югоизточна България дъждът да бъде придружен с гръмотевици”. Възможно е и да не бъде придружен, така че може да ви е все тая, още повече че не може да помъкнете гръмоотвод.


Обстановката над останалата част от страната също не е розова.
През деня ще продължи да вали дъжд навсякъде, освен на местата където вали сняг. Това ще бъде нейде в Рило-Родопската област и на места, а в източна България ще е главно мокро. Навсякъде духа умерен вятър от север-северозапад. Обстановката на пътя е нормална. Навсякъде, включително и проходите е проходимо, макар и все още при зимни условия, уточняват от Агенция пътна инфраструктура.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини