От х:

Днес в x:

2000 хасковлии спестяват данъци чрез интернет

Подаването чрез интернет пести пари

1 947 жители на област Хасково ще могат да спестят от данъци, тъй като са подали годишните си данъчни декларации в НАП по интернет. 543 от тях са ползвали безплатния персонален идентификационен код /ПИК/, останалите са го направили с електронен подпис. Това показват обобщените данни на офиса в Хасково от кампанията до сега. Общо 4 814 са декларациите за облагане на доходите, подадени към 31 март 2015 година. Над 40% от тях са подадени онлайн, което е един път и половина повече в сравнение със същия период на миналата година. Тогава към 31-ми март около 1 300 души от региона бяха обявили доходите си пред НАП по интернет. Изискване към лицата, за да ползват данъчна отстъпка, е да не са длъжници към бюджета, т.е. да нямат непогасени задължения, уточняват от Агенцията.

Срокът за подаване на декларациите за облагане на доходите на физическите лица изтича на 30 април, като дотогава трябва да се плати и дължимия данък. От офиса на НАП в Хасково напомнят на своите клиенти, че най-лесно гражданите могат да подадат декларации с ПИК. Той се издава по постоянен адрес на физическите лица безплатно и безсрочно.
Освен годишната декларацията за облагане на доходите, декларациите с данни за осигуряваните лица (Образец 1) и с данните за дължими вноски (Образец 6), с ПИК може да се подава и справката за изплатени доходи на физически лица от страна на работодателите. Чрез персонален код вече може да се подава и декларацията за авансови данъци, която се изисква от самоосигуряващите се и наемодателите всяко тримесечие.

Подробна информация за декларирането и плащането на данъци и осигуровки можете да получите от сайта на НАП www.nap.bg. Телефонни консултации се правят на цената на градски разговор в кол центъра на приходната агенция. Номерът е 0700 18 700.

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини