От х:

Днес в x:

Шефът на Свиленградската митница излиза на свобода срещу 5 бона

Тодор Караиванов бе оставен в ареста от хасковския окръжен съд

Апетативният съд в Пловдив пусна под гаранция от 5000 лева арестувания шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов. Решението не е окончателно и може да бъде обжалвано. Както е известно, Караиванов е обвинен във взимане на подкуп от около 2700 лева. След като чу решението на съда, съпругата му се разплака.

„Аз прекарах дълго време в ареста сред всякакви престъпници , включително убийци и изнасилвачи. Лежах с хора, чиито престъпления съм пресякъл. Най-страшно е да бъдеш дискредитиран”, коментира в съдебна зала Караиванов.

Той разказа части от автобиографията си и подчерта, че вече 18 години работи в системата на митниците. Караиванов каза, че благодарение на него митница Свиленград е най-авторитетната в страната, че е работил дълго с Бойко Борисов, когато той е бил кмет на София и заедно се пресичали канали на антики, както и контрабандни канали.

Държавното обвинение в лицето на прокурор Андрей Атанасов подчерта, че има опасност Караиванов да повлияе на разследването, но адвокатката му Георгиева рязко реагира: „Крайно време е общественото мнение, което присъства в залата, да я напусне, защото задържането на Тодор Караиванов е предварителна присъда и е за назидание.”

Караиванов накрая повтори, че 25 дни е лежал в самостоятелна килия, а след това е бил потресен, защото му се е наложило да дели килия с най-големите престъпници в страната.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини