От х:

Днес в x:

Системата за изкуствен сняг в Чепеларе била незаконна

Снимка:СкиБГ

Системата за изкуствен сняг на пистата „Мечи чал" в Чепеларе е незаконна, изградена е била без проект и строителни книжа и разрешение, и трябва да бъде премахната. Това гласи отговора на ДНСК до БТВ, отправила до контролната институция запитване заради смъртта на скиор на пистата в началото на февруари тази година.

Дирекцията е издала предписание за премахване на съоръжението, част от което е шахтата, в която се удари и загина на място 28 годишният скиор от Шумен.

От ДНСК посочват, че изграждането на пътническа въжена линия, модернизацията й, както и изграждането на външно електрозахранване, са изпълнени според закона. Служители на строителния контрол от Смолян са съставили констативен акт за започване на административно производство за премахване на строежа. След приключване на процедурата по връчване на констативния акт и изтичане на законоустановения срок за подаване на възражения, ще бъдат предприети последващи действия по забрана за ползването и премахване на съоръжението, както и налагане на глоби.

 СмолянБГвести.нет

 

Източник: smolyan.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини