От х:

Днес в x:

Пневмония прецака хасковска шампионка за международна титла

Въпреки болестта на Ива, двойката й с Баротев донесе медал

Бронхопневмония прецака хасковската шампионка Ива Ангелова за титла от международния открит турнир по спортна аеробика в гр. Злин Чехия, провел се от 13 до 15 март. Момичето тръгнало за престижния турнир с настинка, но още на първия ден вдигнало висока температура. Не пожелала да се откаже и се впуснала във всички заявени категории. Изтощението от болестта обаче я изкара от индивидуалната надпревара при девойките от 15 до 17 години и Ива не успя да се класира за финала. Въпреки диагностицираната пневмония обаче момичето не се отказало, за да не прецака партньора си Тихомир Баротев при смесените двойки. Двамата асове били сигурни в златото и се считали за големите фаворити при двойките. В случая обаче играли трима-Тишо, Ива и пневмонията, като последната им провалила борбата за титлата. Хасковският тандем стигна само до бронзов медал. Ива Ангелова и Т.Баротев на това състезание участваха и с трета категория „група“, заедно със състезатели от Самоков, където спечелиха сребърен медал.

Тихомир Баротев оправда очакванията и спечели златен медал в индивидуалната надпревара. Състезанието бе изключително силно с около 200 изиграни съчетания и голям брой участници от 14 държави: Австрия, Азербайджан, Беларус, Унгария, Гърция, Италия, Иран, Литва, Румъния, Русия, Словакия, Швеция, Чехия и България.

Това е второто международно участие на състазатели от КА “Виолена“ от началото на състезателната 2015 г. До края на първото полугодие им предстоят още две състезания - Държавно първенство в Боровец и Международно състезание, съпътстващо Световна купа при мъже и жени, отново в Боровец.

Г. Христов

Тихомир Баротев се върна с титла

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини