От х:

Днес в x:

Серена Уилямс спечели осмата си титла в Маями само за 56 минути

Световната номер 1 Серена Уилямс имаше нужда само от 56 минути, за да спечели за рекорден осми път турнира в Маями.

33-годишната американка разби испанката Карла Суарес Наваро с 6:2, 6:0 и стана четвъртата тенисистка в историята, която печели осем или повече титли в турнира на WTA. Преди нея това са правили Крис Евърт, Мартина Навратилова и Щефи Граф. 

Уилямс грабна 66-ия индивидуален трофей в професионалната си кариера и втори за годината след Australian Open. Американката продължава да няма загуба от началото на сезона. Тя се намира в серия от 21 поредни победи, която започна във финалите на WTA през 2014 г. 

С успеха в Маями Уилямс излезе начело и в годишната ранглиста, която определя участничките в заключителния турнир в Сингапур. Тя събра 3390 точки и изпревари с 390 Симона Халеп, срещу която е и последната й загуба. 

За разлика от полуфинала с Халеп, който беше изключително оспорван, финалният мач със Суарес Наваро не предложи никаква интрига.

Испанката спечели първите си две подавания и задържа равенството до 2:2. След това обаче тя загуби десет поредни гейма, като в тях записа на сметката си едва 14 точки. 

Уилямс спечели 21 от 22-те разиграни точки след вкаран първи сервис и осем от 14-те след втори. Тя направи 27 завършващи удара (приблизително по един на всеки две минути) и даде само една точка за пробив на Суарес Наваро, от която испанката не се възползва. 

Въпреки тежкото поражение във финала Суарес Наваро все пак остави отлични впечатления с представянето си в Маями, а след първия голям финал в кариерата си ще направи и дебют в топ 10 на световната ранглиста. В понеделник тя ще се изкачи до десетото място.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини