От х:

Днес в x:

Каратанчева започна с победа в квалификациите в Чарлстън

Сесил Каратанчева започна с убедителна победа в квалификациите на турнира в Чарлстън, който е с награден фонд 731 хил. долара. На зеления клей в американския град българската тенисистка се наложи над холандката Аранча Рус с 6:2, 6:1. 

25-годишната софиянка, която е поставена под №3 в квалификациите, стигна до успеха за 75 минути. Тя реализира шест от деветте си възможности за пробив, а съперничката й успя да спечели само един от седемте гейма, в които сервираше. 

Това се случи още във втория гейм, като по този начин Рус затвърди пробива, с който стартира мача. След това обаче холандката загуби осем поредни гейма. Тя спря серията на Каратанчева с пробив за 1:2 във втория сет, но българката бързо приключи двубоя след още четири поредни гейма в своя полза. 

Каратанчева се доближи на една победа от влизане в основната схема. За да се случи това, тя трябва да преодолее представителката на домакините Луиза Чирико, която заема 143-ото място в световната ранглиста. 

През миналата година българката отново започна с победа в квалификациите, но не успя да влезе в основната схема. 

Двубоят между Каратанчева и Чирико е трети в тазвечерната програма на централния корт и трябва да започне около 22.00 часа българско време. 

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини