От х:

Днес в x:

Със силна воля Каратанчева стигна втория кръг в Маями

Българката Сесил Каратанчева се класира за втория кръг в тенис турнира в Маями. Тя победи с 6:5, 7:6 (5) американката Лорън Дейвис.

Софиянката, която заема 120-ото място в световната ранглиста, заслужи успеха след 94 минути. Тя даде знак, че е подготвена отлично психологически, като взе важните разигравания в двубоя.

Следващата ѝ съперничка ще е испанката Габрине Мугуруса, която е 21-а в схемата на надпреварата. До момента двете на са се срещали.

В първия сет на мача между Каратанчева и Дейвис зрителите видяха серия от пет поредни гейма, три от които бяха за българката. Тя сервираше за спечелването му при 5:3 и постигна целта си.

Американката направи много важен пробив за 5:3 във втория сет и сервираше за изравняване на резултата. Каратанчева отговори отлично и веднага върна пробива, за да се стигне до тайбрек.

В него 61-ата в света Дейвис поведе с 5:3. Започналата от квалификациите българка прояви силна психика и воля и взе следващите четири точки, с което спечели мача.

Цветана Пиронкова също е във втория кръг. Пловдивчанката победи в два сета украинката Катерина Козлова и ще играе с Флавия Пенета.

Източник: http://www.dnevnik.bg

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини