От х:

Днес в x:

На петък 13-ти Пепеляшка танцува в киносалоните

Казват, че има магия в деня петък 13-ти. Именно на петък 13-ти март класическата приказка за Пепеляшка се отправя към големия екран, за да завладее магически малки и големи. Отново. Този път екранизацията на приказната история е под шапката на магната Дисни.

Сценарият на новата версия е на Алин Брош Маккена, популярна от „Дяволът носи Прада" и „27 сватби".

Дисни са се захванали с нелеката задача да направят игралния филм по анимационната версия на приказката. Заглавието на проекта също остава непроменено, за разлика от предишни опити като лентата с Дрю Баримор от 1998 година, например.

От компанията обявиха, че са заложили на специалните ефекти, вместо на промени в оригиналния сюжет.

Режисьорът на филма Кенет Брана всъщност прави една пищна адаптация на класическата анимация, която през 1951 г. е дебютирала на Берлинале. И „Пепеляшка“ на Дисни направи своя дебют на Берлинале тази година, ден преди Свети Валентин.

Прелестната Лили Джеймс, която стана популярна покрай „Имението „Даунтън“, пристигна под ръка със своя принц във филма – Ричард Мадън, известен още от „Игра на тронове“.

По червения килим в немската столица минаха и брилянтната Кейт Бланшет, която влиза в ролята на злата мащеха във филма, както и Хелена Бонъм Картър – добрата орисница на Пепеляшка. 

Намесата на Данте Ферети като дизайнер на продукцията и на Санди Пауел – дизайнер на костюмите, гарантира един неповторим приказен свят.

„Пепеляшка“ направи своята премиера и в Москва. Специално за да покажат филма си на руската аудитория, пристигнаха Лили Джеймс, Ричард Мадън и Кенет Брана.

На петък 13-ти Пепеляшка ще „танцува“ освен по световните киносалони и на екрана в салона на кино "Парадизо" в Хасково. Премиерната прожекция е в 15 часа, има и още една на този ден-от 18.45 ч.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини