От х:

Днес в x:

Габриела Петрова със сребро на европейското в Прага

Сн.: Георги Василев

Габриела Петрова спечели сребърен медал на троен скок на европейското първенство по лека атлетика в зала в Прага.

Новата звезда в българската атлетика е възпитаничка на хасковското Спортно училище. Те е родена в Харманли.

Габриела Петрова преодоля 14.52 метра в последния си, шести опит. Това е само три сантиметра под личния й рекорд. Тя бе изпреварена само от рускинята Екатерина Конева, която спечели състезанието с 14.69 метра, което е и най-добрият резултат в света за сезона. Рускинята вече има четири медала от големи първенства. Но по-младата българка също има титли зад гърба си. Габриела Петрова е европейска шампионка за девойки до 23 години на открито от Тампере 2013, а личния й рекод е съвсем скорошен. Тя скочи 14.55 м на Държавния шампионат на закрито в Добрич през февруари.

На финалите в Прага Габи зае третото място след четвъртия си опит, когато скочи 14.33 метра. Тя подобри постижението си на 14.37 м в петия, а с последния си шести скок промени мястото си в класирането. В интервю преди да замине тя си бе пожелала да успее от първия опит, но ето че постигна повече в последния. Все пак това е първото й първенство на закрито. Както бе обещала, Габриела наистина опитва до последно да даде най-доброто от себе си и успя.

Среброто на 22-годишната Габриела Петрова е второ отличие за България в чешката столица. Радослава Мавродиева взе бронз на гюле.

Ивет Лалова, Инна Ефтимова и Денис Димитров отпаднаха в полуфиналите на спринта на 60 метра. Силвия Дънекова остана последна на финала на 1500 метра, 11 място.

Haskovo.NET

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Ст
    Стефан_1425916588
    4 -6
    17:49, 9 мар 2015
    Айде бе, хасковлии, Габриела кога е учила в Хасково? НИКОГА!Нито се е състезавала за смешния ви отбор, момичето си е от Харманли и след 7 клас заминава за Пловдив. Престанете да "възпитавате" всички талантливи деца от областта във вмирисаното ви спортно училище, което се опитвате да лансирате във всяка спортна статия. Станали сте като македонците!
Последни новини