От х:

Днес в x:

10 °C

За кодовете, щормовете и женското време на прогнозите

Две непредсказуеми неща се сбраха в едно на 8-ми март

Времето може да е непредсказуемо като жената, но точно навръх женския празник прогнозата се изпълни точно като часовник. Тогава всички червени кодове, щормове и всякакви синоптични предупреждения се изпълняват на 100 %. Това е заключението от развоя на събитията в снежния уикенд на 7 – 8 март. Дългоочакваният и прогнозиран цяла седмица сняг накрая се появи, точно когато хората, включително дежурния „синоптик“ на Haskovo.net се отказаха да го очакват. За което авторът на прогнозата си посипва главата със сняг и обещава да вярва повече на синоптиците и на жените в техния месец. Защото женския уикенд на март може наистина да започне в разрез с всички очаквания - вместо сняг, сухо време, а вместо виелици,тихо. Но очевидно разсърдена, че не й вярват, баба Марта спретна първо потоп, а после снежна виелица, която въпреки че бе по-скромна от очакваното, успя да блокира живота в Хасково и областта.

Както се оказа, 35 сантиметра сняг бяха достатъчни за да пратят по дяволите достиженията на уж цивилизованото ни съвремие, отделен е въпросът доколко цивизилацията в Хасково е съвременна, а не отпреди 50 години, да речем. Заради непочистена автогара и пътища из областта, в неделя отпаднаха 4/5-ти от автобусните линии от и за Хасково (всички за Северна България и почти всички за София), а броят на авариралите /закъсали/, завъртели се автомобили само за денонощие, надхвърли 100. Над 50 села останаха без ток, над 70 без вода. Това напълно оправда предупрежденията на метеоролозите за очаквано бедствие. Когато има червен код и щорм, нещата наистина могат да излязат извън контрол, предупреждават синоптиците, които съветват хората да приемат насериозно подобни аларми, дори и да се сбъдват само отчасти. Защото, ако станат факт, последствията ще са сериозни. Поне що се отнася до март, и още повече за 8-ми.

Надеждата ни е, че това е само 1 ден в годината и имаме още цяла една за да умилостивим половинките да бъдат по-благосклонни за следващия си Ден на жената.

Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Ще се погрижите за делата си, така, че да не изоставате в новостите. Благодарение на разумните си действия ще се ползвате от благоприятна ситуация и с възможност да избирате. Очакванията ви ще са основателни и резултатите няма да закъснеят. Бъдете умерени във всичко.
06 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Правилно насочени, финансите ви ще се увеличат и без да търсите помощта на хората от властта. Разчитайте повече на себе си и по-малко на онези, които ви обещават бързи сделки. Има опасност от измами от недобре настроени към вас. В компанията на любимите си същества ще прекарате една чудесна вечер.
06 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Отстрани делата ви изглеждат малко рисковани, но вие сте разумни и няма да се подведете на емоциите си. Напредък ще отбележите в делови преговори и бизнес-начинания. Не поставяйте интимните си отношения с партньора на втори план, много скоро може да съжалявате за това. Предизвикателства за творците.
06 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Очакват ви големи успехи през този ден. Успявате да внесете организация навсякъде около себе си днес, дори това да не се хареса на някои хора. Действате независимо и твърдо преследвате целите си. Възможно е да ви се наложи да пристъпите към крачка, която ще изисква пълната ви концентрация през следващите дни. Не се отказвайте от намеренията си.
06 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Златната среда днес е верния път във всичко, което имате намерение да правите. Потиснете желанието си да давате оценка на хората в обкръжението си, може да подцените някого, от когото ще зависите в бъдеще. Стремежът ви към успех на всяка цена няма да ви донесе очакваното. Делата ви на работното място ще се развиват според вложената в тях енергия, което значи без особени затруднения.
06 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Този ден ще ви предостави шанса да тръгнете по нов път, който отдавна очаквате. Част от амбициите ви ще се увенчаят с успех още днес, когато ще имате възможност да постигнете значителен напредък в професионален план. Хората, с които работите ще останат доволни от начина, по който се справяте с работата си. В личен план се радвате на разбирателство.
06 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Самочувствието ви днес е особено и високо и това е напълно закономерно с оглед на успехите ви през деня. Постигате напредък в области, които досега сте срещали сериозни трудности. Не се предоверявайте на познати. Споделеното от вас в непринуден разговор, може да бъде използвано за да ви злепоставят. Преодолявате здравословен проблем.
06 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С идеите и поведението си успявате да впечатлите важен за деловите ви начинания човек. Най-вероятно ще успеете да получите искан от вас кредит или някакъв вид материална подкрепа и ще преминете към осъществяване на замисленото. Бъдете по-гъвкави в личните си взаимоотношения и оставяйте повече пространство на човека срещу вас. Ако проявите разбиране ще постигнете много повече.
06 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Чудесна седмица за всички представители на вашата зодия. Независимо дали посвещавате времето си на делова активност или просто безделничите очакват ви много приятни дни. Не се тормозете просто се наслаждавайте на късмета си и хубавото време.
06 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С интерес ще се отнесете към задача, чиито финансов еквивалент ви прави по - напористи в изпълнението й. Откритостта в поведението ви прави възможно постигането и на други ангажименти. Това може и да не се хареса на някои, но вие ще се почувствате удовлетворени и с амбицията да продължите.
06 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ако не въздържате емоциите си днес, рискувате целият ден да се изнерви и да не успеете да свършите почти нищо съществено. Въпреки трудностите, които се изпречват на пътя ви, имате възможност да подобрите положението си с повече търпение и добре премислени маневри. Вечерта ликвидирайте излишното напрежение в приятелска компания.
06 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Предстои ви много работа, но не разчитайте тя да е непременно свързана със значителни финансови постъпления. Поводът за празнуване ще дойде от другаде. Работете целеустремено, защото скоро ще имате повод за радост. Очакват ви хармонични отношения в семейството.
06 мар 2021
Последни новини