От х:

Днес в x:

42 хасковски фирми дават работа на 204 младежи

Работодатели от Хасково ще наемат 204 младежи до 29-годишна възраст със средно и висше образование на стаж и обучение. И в двата случая те ще получават възнаграждение за 8-часов работен ден. 42 са фирмите от региона, които са направили заявките си в бюрата по труда.

Условието за включване в схемата Нови възможност за заетост на младежите“, финансиран по ОП „Развитие на човешките ресурси“, е кандидатите да са регистрирани за период не по-малък от 3 месеца в Бюрото по труда.

Младежите ще бъдат наемани за половин година.

Висшистите на стаж ще получават възнаграждение от 90% от минималната заплата. Независимо дали като стажанти или като назначени по обучителна форма, те ще имат наставници, които също ще получават заплата - половината от минималната.

На младежите се поемат през първия месец и разходите за транспорт към и от работното им място. Схемата може да продължи и след изтичането на 6-те месеца. Ако след този срок работодател предложи на стажант безсрочен трудов договор, програмата ще плати осигуровките му за 6 месеца.

Около 8 000 младежи от страната са потенциалните ползватели на схемата, обясни Коста Костов от регионалната служба по заетостта.

32 от фирмите са от Хасково, 4 от Харманли, 5 от Димитровград. Един работодател от Свиленград също е подал документи за наемане на младежи, като осигурява 15 места.

Точният списък с одобрените фирми ще стане ясен на 6-ти март.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини