От х:

Днес в x:

7 °C

Тютюнът: най-оборотният бизнес в Хасково през 2013-а, кметските фирми слаби

Тютюнът е бил най-печелившият бизнес в Хасково през 2013-а

Компанията, изкупуваща тютюн – „Алайънс уан тъбако България” е с най-голям оборот през 2013 година сред фирмите в Хасково, показва справка в Търговския регистър. Компанията е имала приход от 66 милиона 656 хиляди лева. Във фирмата през годината са се трудели 391 служители.

Справката в Търговския регистър е на база оборот и брой служители и е според финансовите отчети на дружествата.

След тютюна най-оборотен е бил строителният бизнес. Компанията АБ е отчела приходи в размер на 36.439 млн. лв. В нея през 2013-а са работили 323 души. Следващите в класацията по оборот хасковски фирми са ПИМ - с приходи в размер на 34.893 млн. и 294 сужители, Дерони – 24.878 млн. и 114 наети лица.

Сред големите фирми в Хасково е и МБАЛ с отчетен приход 19.097 млн. и 648 служители.

На регионално ниво обаче безспорен лидер е Неохим с годишен приход от 249.944 млн. лв. и 1294 работници и служители.

В списъка с хасковските фирми прави впечатление доста скромния оборот на някои от по-известните компании. „Европът 2005” например, която традиционно асфалтира улиците в града, е отчела приход от 4.180 млн. и 58 служители. „Водно строителство”, която направи последния ремонт на центъра на града, е с деклариран приход от 3.561 млн. лв. и 89 наети лица. Транспортната фирма на общинския съветник Себахтин Исмаил – „Арда тур”, отчита по-големи приходи от тях – 7.098 млн. и 101 служители.

Скромен оборот отчита кметската фирма „Стройтекс”, в която съдружници са съпругата на градоначалника Даниела Захариева и синът му Павел Иванов. Компанията е отчела 452 хиляди лева приход, както и 22 служители. С подобен оборот е и „приятелската” фирма – „Сити път”, която пък безапелационно печели всички търгове за поддръжка на уличното осветление в града. Нейният отчетен приход е едва 447 хиляди лева, при положение, че само от поръчката на общината получава 375 000 лв. годишно Служителите й са 14. Подобен скромен приход отчита и фирмата на кметския син – депутатът Станислав Иванов „Елба бетон”, въпреки че е в сферата на печелившия строителен бизнес. През 2013-а тя е имала приход от 904 хиляди лева, има 11 служители.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

Хороскоп за 28.02.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Доверието, което сте изградили сред другите ще направи денят ви по-добър и успешен. С енергия и хъс ще успявате, а това ще ви мотивира за повече усърдие и последователност в действията. Доброто си настроение ще пренасяте и в личните си взаимоотношения, ще доминират чувства на добронамереност и взаимопомощ. Дано не се отдръпнете от някого заради неразбирането му.
28 фев 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Бъдете внимателни днес. Вероятността умишлено да ви заблудят е много голяма. Не се поддавайте на суетата си. Ще съжалявате, ако прибързано приемете отправено ви предложение. Личният ви живот постепенно приема желаната от вас насока. Успявате да извлечете най-доброто от това, което ви се предлага.
28 фев 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще се вдъхновите от свое постижение и ще се амбицирате да продължите напред. Запознанство с човек, чиито качества допълват вашите и е възможна дълготрайна връзка. Емоциите ще повишат настроението и ще се стараете повече за партньора си. Новина, свързана с работата ви. Подготовка за пътуване.
28 фев 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Ще се радвате на засилен интерес от страна на обкръжението си. Може би той е продиктуван от вашите чудесни идеи и предложения, с които ги изненадвате. Не правете нищо прибързано, а внимателно обмисляйте действията си. Всякакви спонтанни реакции от ваша страна за момента са нежелателни. Ведрият ви тон може да ви помогне неимоверно много. В къщи се нуждаят от вас.
28 фев 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Много детайли на другите ще убягват, но това ще ви носи предимство и ще вземате правилни решения. Също ще ви предпазва и от грешки. Стремете се към успеха и не отлагайте нищо по пътя към него. Денят носи сполука във всичко,с което се захванете. Притесненията ви скоро ще отпаднат и настроението ви ще бъде чудесно.
28 фев 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Предпочитате да прекарате този ден сред семейството си като обърнете специално внимание на по-малките членове. Ще успеете да изпълните плановете, които имате по отношение на конкретен проект. За предпочитане е да не възлагате на човек от обкръжението си задача, с която той не е съгласен. Така ще си спестите много повече неприятности..
28 фев 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Мислите ви са насочени предимно в дейността, която упражнявате. Нововъведения и промяна в организацията ще ви помогнат да повишите печалбата и да насочите час от финансите си за други неща. Жадувате за повече разнообразие и може да го постигнете, ако не се затваряте в себе си, а потърсите подходящите хора.
28 фев 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С помощта на влиятелна личност или административна инстанция ще съумеете да разрешите отдавна тежащ ви проблем. Усилията ви в тази насока ще се увенчаят с успех, а това ще повиши и тонусът ви. Моментът е подходящ да си пуснете тото. Шансът е на ваша страна.
28 фев 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Мобилизирани сте и ще можете да покажете итинските си способности. Залогът е голям, пък и не ви е останало място за избор. Не бива да прекалявате със стремежа си да сте на върха на всяка цена. Еуфорията може да ви постави и в деликатна ситуация. Децата ще ви поднесат приятни изненади.
28 фев 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Въпроси от различно естество ще занимават представителите на знака, сред които по-важни са служебните, по бизнес и в подкрепа на здравето ви. Цените времето си и в тази връзка ще следвате стриктно програмата си. Позициите ви на работното място се стабилизират и това внася успокоение в напрегнатото ви ежедневие.
28 фев 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Ще се посветите на задача, която обмисляте от дълго време. Усърдието ви е гаранция за успех, каквото и да ви струва то. В личните си взаимоотношения бъдете търпеливи, докато се стабилизират отношенията ви с човека, който ви създава повече грижи. Радостна новина, свързана с децата.
28 фев 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Задълженията ви днес няма да ви натоварват, напротив. Имате желание и амбиция да се впуснете в сфера, нова за вас. Привлечени сте от възможност, свързана с инвестиции, но и перспективна. Обърнете повече внимание на отношенията си с човек, когото пренебрегвате, но въпреки това ви вълнува.
28 фев 2021
Последни новини