От х:

Днес в x:

Димитровград лидер в санирането, подписа 3 договора, депозира още 3

Община Димитровград е безапелационен лидер в безплатното саниране в областта. Днес кметът Иво Димов подписа първите за региона три договора за финансова помощ за саниране на панелки. Това стана в областната администрация, а своите подписи положиха губернаторът Добри Беливанов и представител на банката за развитие, която ще отпуска парите.

“Днес депозирах още три готови договора”, заяви Димов. Той допълни, че в града има 117 блока с 390 входа, които отговарят на условията за безплатно саниране. Вече има регистрирани 23 сдружения на собствениците. 8 от тях вече са подали заявления за финансиране, 6-те са одобрени от общината. Три от тях днес бяха парафирани и от банката, която ще отпуска парите.

“Това са 10-ият, 11-ият и 12-ият подписан договор за безвъзмездно финансиране в страната”, обяви представителката на банката.

“Дано повлечем крак и да се включат и другите общини”, пожела при подписването Иво Димов. Той уточни, че работата по първия одобрен блок – на ул. “Захари Зограф” 18 може да започне още в края на май, началото на юни. “За него ще възложим направо енергийно обследване, без процедура за обществена поръчка, законът позволява. Останалите ще минат по процедурата, надявам се при тях същинските дейности по санирането да започнат през септември-октомври”, обясни градоначалникът.

От областната администрация уточниха, че освен 6-те комплекта с документи от Димитровград, не са постъпвали договори от други общини. Очаквали заявките за три блока в Симеоновград, но още не били депозирани.

“В сайта на областната администрация има регистър, в който вписваме веднага постъпилите договори, както и вече подписаните”, обясниха от администрацията.

От регистъра в сайта на община Хасково става ясно, че четири сдружения на собствениците са подали заявления за финансиране, но все още нямат сключен договор с общината.

Тодор Кръшков

Иво Димов
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини