От х:

Днес в x:

Окичиха дърво с валентинки, младежи подаряват целувки

Дърво със сърца израстна в Хасково

Младежи решиха да отбележат празника на любовта св. Валентин с оригинални хрумки из градовете от хасковска област. В чест на Валентинковден младата Бойкова младеж в Хасково накичи с валентинки едно дърво на централната градска улица близо до новата/стара часовникова кула. Розовите и червените сърца са ръчно изработени от тинейджърите, чиято идея била, вместо да гонят за раздаване традиционно липсващите през уикенда хасковлии, да оставят валентинките на едно място за да може всеки да си вземе от там в следващите дни или когато мине. Промоцията важи до изчерпване на количествата.

Димитровградчани обаче не липсват в града си през почивните дни, задова младите гербери раздаваха подаръците на ръка. Даряващите бяха облечени в тениски с надписи славещи любовта и по-това лесно бяха разпознавани от жителите на бригадирския град. Младежите получаваха топъл прием и се отплащаха с топли думи с пожелания за много любов за малки и големи.
Съвсем в стила на Коледа премина и Свети Валентин в Харманли. Според мнозина двата празника много си приличат, защото и на двата, подаръците се носят от животни с рога. Това в кръга на шегата.
Не на шега, за харманлийци днешният ден стана сладък, със специалните захарни целувки, които организираните младежи им подаряваха. На някои сладкото идваше дюшеш към горчивото сутрешно кафе в заведенията.

В Свиленград пък младите рицари на любовта подариха на съгражданите си червени балони с пожелания на картички във формата на сърце.
И Симеовонград не остана забравен, при отва не само по избори. Даже в града край Марица изкяриха най-много. Освен валентинки за любовния светия, местната младеж честитила и за зарязващия българин Св. Трифон с малки бутилки с червен еликсир.


Г.Христов

Пожелания застигнаха димитровградчани

Сладки целувки харманлийци

В Свиленград си честитиха с червени балони
В Симеоновград окичиха дърво с валентинки и бутилчици вино
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Со
    Соня
    48 -3
    17:07, 14 фев 2015
    Днес си взехме Валентинка от дървото в Хасково,много е красиво :)
  • 2
    Су
    СУПЕР!
    54 -2
    17:26, 14 фев 2015
    Дървото в Хасково е прекрасно-направо развесели главната! Взех си валентинка за мен и сестра ми, а да си признаем не сме в първа младост.Създаде ми много празнично настроение.Благодарим ви млади хора за прекрасната идея!
  • 3
    Да
    Дани
    36 -2
    19:04, 14 фев 2015
    Уникално се е получило.Браво! Толкова слънце и радост в душите носи това дърво,а е и приказно красиво.
Последни новини