От х:

Днес в x:

11 °C

ДАНС спипа турчин с 2 кг хероин в двора на болницата

47-годишен турски гражданин бе спипан да продава хероин


ДАНС Хасково се прояви в зрелищна акция днес по обяд в двора на болницата. При нея бе спипан турски гражданин в момент на продажба на 2 кг хероин на подставено лице. Сделката е била следена от Националната сигурност, която заложила щателно изпипан капан. По наша информация криминалистите дебнели два дни около болницата в очакване на хероиновия пазарлък, преди да получат конкретна информация за точния ден и час. В момента на уговорките с купувача 20 дансаджии наскочили на гърба на турчина и след стабилно оваляне в калта му сложили белезниците. Повече от час продължи претърсването на задържания и изземването на дрогата, пред спешно събрани поемни лица. На арестувания бе осигурен преводач, който му разясняваше правата и превеждаше въпросите. На първо четене задържаният бе по-словоохотлив от ятото агенти, които първо се възмутиха как някой може да се интересува от тяхната работа, после пробваха да наложат на публичното място правата на хола си и поискаха разотиването на всички външни лица, най-вече журналисти. След като утихна неразбирателството между публичната и тайната власт, последната млъкна зад три катинара, като отказа да потвърди дори очевидното - задържан с наркотици. Сякаш ченгетата бяха излезли на разходка в двора на болницата.

Задържаното лице е 47- годишен от Турция. По неофициална информация бил пропуснат контролирано през границата с известно количество наркотици. С него трябвало да зареди пласьорската мрежа в Хасково. Избрал възможно най-оживеното място по това време на деня /11.30-12 ч/ - входа на МБАЛ Хасково. Освен обичайния пациентски поток, в този час се извършва смяната на лекарските екипи и в двора гъмжи от външни и вътрешни хора. Турчинът и неговия търговски партньор се установили на паркинга пред Спешно. Доставчикът обаче не подозирал, че си има работа с подставено лице, а по друга неофициална информация - с полицай под прикритие.

По непотвърдена информация заловената дрога е с високо качество, а също така не е цялото количество. Акцията се е провела под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково, откъдето обещаха информация чрез говорителя си, но по-късно.

П.П. 4 часа след проведената акция от прокуратурата направиха официално изявление. Според тях турският гражданин не е продавачът, а получателят на дрогата. Подставеното лице е предавало наркотика. Това е 35-годишния Милен Филипов Христов от Казанлък. На 4-ти февруари той бе спипан на ГКПП "Капитан Андреево" с еластичен колан по тялото си, пълен с 2 кг и 98 грама хероин. След "беседване" с органите на реда, той склонил да сътрудничи и днес се явил на уговорената явка в двора на МБАЛ. Мястото било точно заради наличието на много външни и случайни хора. Според прокуратурата последната схема на наркотрафикантите било да се вкарват много междинни получатели по веригата, като всяко муле знаело само и единствено номера на следващото муле. Целта била да се загуби връзката между крайния получател и този, който изпраща дрогата. Имената на турското муле не се съобщават, нито защо и на какви условия той се е заел с рискованата пратка. Според държавното обвинение хероинът е бил предназначен за друга европейска държава. По цени на съдопроизводството заловената дрога е на стойност 188 хиляди лева.

Г. Христов

В задържания бяха открити множество мобилни телефони...
...и дрога с висока проба
Претърсването и разпита продължи повече от час
В капана на ДАНС участвали десетки цивилни ченгета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 02.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
02 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
02 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
02 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
02 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
02 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
02 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
02 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
02 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
02 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
02 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
02 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
02 мар 2021
Последни новини