От х:

Днес в x:

ДАНС спипа турчин с 2 кг хероин в двора на болницата

47-годишен турски гражданин бе спипан да продава хероин


ДАНС Хасково се прояви в зрелищна акция днес по обяд в двора на болницата. При нея бе спипан турски гражданин в момент на продажба на 2 кг хероин на подставено лице. Сделката е била следена от Националната сигурност, която заложила щателно изпипан капан. По наша информация криминалистите дебнели два дни около болницата в очакване на хероиновия пазарлък, преди да получат конкретна информация за точния ден и час. В момента на уговорките с купувача 20 дансаджии наскочили на гърба на турчина и след стабилно оваляне в калта му сложили белезниците. Повече от час продължи претърсването на задържания и изземването на дрогата, пред спешно събрани поемни лица. На арестувания бе осигурен преводач, който му разясняваше правата и превеждаше въпросите. На първо четене задържаният бе по-словоохотлив от ятото агенти, които първо се възмутиха как някой може да се интересува от тяхната работа, после пробваха да наложат на публичното място правата на хола си и поискаха разотиването на всички външни лица, най-вече журналисти. След като утихна неразбирателството между публичната и тайната власт, последната млъкна зад три катинара, като отказа да потвърди дори очевидното - задържан с наркотици. Сякаш ченгетата бяха излезли на разходка в двора на болницата.

Задържаното лице е 47- годишен от Турция. По неофициална информация бил пропуснат контролирано през границата с известно количество наркотици. С него трябвало да зареди пласьорската мрежа в Хасково. Избрал възможно най-оживеното място по това време на деня /11.30-12 ч/ - входа на МБАЛ Хасково. Освен обичайния пациентски поток, в този час се извършва смяната на лекарските екипи и в двора гъмжи от външни и вътрешни хора. Турчинът и неговия търговски партньор се установили на паркинга пред Спешно. Доставчикът обаче не подозирал, че си има работа с подставено лице, а по друга неофициална информация - с полицай под прикритие.

По непотвърдена информация заловената дрога е с високо качество, а също така не е цялото количество. Акцията се е провела под наблюдението на Окръжна прокуратура Хасково, откъдето обещаха информация чрез говорителя си, но по-късно.

П.П. 4 часа след проведената акция от прокуратурата направиха официално изявление. Според тях турският гражданин не е продавачът, а получателят на дрогата. Подставеното лице е предавало наркотика. Това е 35-годишния Милен Филипов Христов от Казанлък. На 4-ти февруари той бе спипан на ГКПП "Капитан Андреево" с еластичен колан по тялото си, пълен с 2 кг и 98 грама хероин. След "беседване" с органите на реда, той склонил да сътрудничи и днес се явил на уговорената явка в двора на МБАЛ. Мястото било точно заради наличието на много външни и случайни хора. Според прокуратурата последната схема на наркотрафикантите било да се вкарват много междинни получатели по веригата, като всяко муле знаело само и единствено номера на следващото муле. Целта била да се загуби връзката между крайния получател и този, който изпраща дрогата. Имената на турското муле не се съобщават, нито защо и на какви условия той се е заел с рискованата пратка. Според държавното обвинение хероинът е бил предназначен за друга европейска държава. По цени на съдопроизводството заловената дрога е на стойност 188 хиляди лева.

Г. Христов

В задържания бяха открити множество мобилни телефони...
...и дрога с висока проба
Претърсването и разпита продължи повече от час
В капана на ДАНС участвали десетки цивилни ченгета
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини