От х:

Днес в x:

Столетник: Не пийте, не пушете и не крадете! Работете

“Не крада, не лъжа, не пия и не пуша”, лаконично описва принципите в стогодишния си живот бай Ангел Славов от димитровградското село Крум. Днес той закръгли век и бе поздравен от мнозина в дома си в селото. Поздравителен адрес от кмета на Димитровград Иво Димов, личен поздрав от шефа на ОбС Стефан Димитров и от кметицата на Крум Златка Тенева, от селското читалище и много подаръци получи столетникът. “Работата прави човека здрав и весел. Работете”, допълва столетникът.

За бай Ангел се грижи 81-годишната му дъщеря Мара Цветкова. Освен нея, той и съпругата му Кера, починала отдавна, имат още две деца - Тинка и Митко. Столетникът има 4-има внуци и 3-има правнуци. Получава пенсия от 240 лв. "Стигат, не стигат, оправяме се с дъщерята някак си", признава възрастният мъж.

Бай Ангел е роден на 2 февруари 1915 година в гръцкото село Шапчи (гр. - Сапис). Той е третият син от шестимата в семейството на Мара Попилиева и Димитър Славов, които се преселват в България, когато е 5-годишен. Установяват се в с. Ботурче, Ивайловградско. Малкият Ангел завършил трети прогимназиален клас в тамошното с. Гугутка. Преселва се в с. Крум през 1956 г. Работил е предимно като земеделец, пчелар и животновъд. Бил е и 14 години шлосер в каменната кариера в димитровградското село Ябълково, където се пенсионирал. Бил е и кмет на с. Ботурче, Ивайловградско.

В днешния празничен ден, край дългата маса с близки, роднини, гости, столетникът отправи и пожелание. “Пожелавам на всички българи да бъдат работливи и весели. И да милеят за родината”.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (8)

  • 1
    Te
    terminator
    7 -25
    14:21, 2 фев 2015
    Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
    • Lu
      lupi
      7 -17
      16:09, 2 фев 2015
      Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • Mi
      mihailov
      5 -4
      19:05, 2 фев 2015






      Не подбира верно е *********



  • 2
    Nq
    nqma takava darjava kato bg
    9 0
    16:51, 2 фев 2015
    kakto kaza boko GLavata samo lo6 material e ostanal v Bulgariq - koda govorim edno ovajenie nqmat teq narkoman4eta da pi6at tuka za bqlo i smarkanici glypacii zasrametese ni6to nqma sda stane ot vas ni hora ni ni6to obre4eniste prosto na gibel s va6eta glypota i 4algarizirane osvestetese malko eii
  • 3
    Ма
    марко поло
    13 0
    17:47, 2 фев 2015
    Много хубава казва човечеца за пушенето и пиенето Но има и друго нещо човек на този свят е някъде около 70- 80 г ако не пийне ако не хапне и т н за какво е ТУК за да пази ДИЕТИ ли Цитирам ви една китайска мисъл----Човек живее ДЪЛГО като се лишава от всичко ЗАРАДИ КОЕТО СИ СТРУВА ДА СЕ ЖИВЕЕ ДЪЛГО Така че ОТ ВСИЧКО по малко и С МЯРКА
  • 4
    Шо
    шопа
    1 -2
    10:25, 3 фев 2015
    "Не пийте, не пушете и не крадете! Работете"

    Е за какво ми е да живея тогава до 100 години бе дядка?
Последни новини