От х:

Днес в x:

Оранжев код за силен вятър, 17 м/с през нощта

Оранжев код за дъжд и вятър е обявен за събота в областите Хасково, Кърджали и Смолян. За 18 области на страната обявеният код е жълт.

През нощта измерените пориви на вятъра са достигали до 17 метра в секунда, съобщават от хасковската синоптична станция. Това е малко над прага за обявяване на опасност, който е 15 м/с. Според прогнозата на метеоролозите през деня поривите на вятъра ще поутихват, но привечер отново ще се усилят.

Утрото в региона бе сравнително топло, около 6-7 градуса над нулата. През деня термометрите ще показват докъм 13-14 по Целзий.

През нощта срещу неделя времето над страната ще бъде облачно с валежи от дъжд, а в планините и високите западни полета от сняг. На много места валежите ще са интензивни. В Източните Родопи и Източна България ще духа силен до бурен юг-югозападен вятър.Атмосферното налягане сутринта ще бъде близко до минималното за януари. През деня бавно ще започне да се повишава.

Най-ниската температура за 31 януари в Хасково е била измерена през 1943г. - минус 19.0°, а най-високата през 1960-а - 16.1° над нулата.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини