От х:

Днес в x:

Шефът на митницата спипан на място с подкуп, оказал съпротива при ареста

Арестуваният снощи временен шеф на митницата в Свиленград Тодор Караиванов е оказал съпротива при задържането снощи, съобщават от Върховната касационна прокуратура. Според официалното прессъобщение той е бил закопчан ма местопрестъплението, докато получава подкуп. Всъщност в продължение на 30-40 минути Караиванов е получил два подкупа, първият в размер на 600 лв., вторият в размер на 600 евро, установили разследващите. След получаване на втория подкуп, началникът на митницата е задържан. При ареста той е оказал съпротива.

На 26.01.2015 г. Върховна касационна прокуратура (ВКП) е образувала досъдебно производство срещу началника на Митница Свиленград Тодор Караиванов (временно изпълняващ длъжността) за подкуп. С постановление на главния прокурор на Република България Сотир Цацаров делото е разпределено за разследване на Специализираното звено за борба с корупцията, създадено между Софийска градска прокуратура (СГП) и ДАНС.

Разпитани са множество свидетели, прокуратурата е поискала и получила от Окръжен съд – Хасково разрешения за претърсване, обиск и освидетелстване.

Извършено е претърсване в кабинета на Караиванов в сградата на митницата, където е открит приетият подкуп в размер на 600 лв. и още над 12 000 евро. В жилището му са открити 6000 лв.(във връхните му дрехи) и три чувала с митнически документи (оригинали и копия).

Предстои привличането на Караиванов като обвиняем и задържането му до 72 часа с прокурорско постановление, както и внасяне на искане за постоянна мярка за неотклонение, допълват от държавното обвинение. Следствените действия продължават и към момента.

Haskovo.net

Тодор Караиванов

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (13)

  • 1
    Всички вземат подкопи митничари садии той невинен не ги е взел а са му ги дали за да има за банички и боза да си купива като идва на равота сега и този ште го докажят невинен хасковският съд и те са едни крадци всички са за разстрел не се родил оште такъв който да не взема подкопи на границата или в съда а на митницата ченч бйуротп на бати бойко си банк митницата в ремонт а банката готова герб най големия крадец бойко те от него се учят да крадат махам се от тази даржава и няма да се върна никога повече някой ако ме пита какъвсам ште кажя ******* не българин крадливо племе
  • 2
    Ж.
    Ж.Ж.
    20 0
    15:06, 29 яну 2015
    Не разбраха в тая държава,че за шефове трябва да назначават служители,които имат диабет,язва,високо кръвно,задух,болно сърце,да не могат да пътуват със самолет и да не им става оная работа,да нямат близки и които всеки уикенд ходят на риболов,имат последните десет години Опел или Форд като личен автомобил,да не са отграда,където работят и след 5 години да ги местят другаде...Т.е.такива,които не са живяли и не живеят охолно и които ако спечелят пари да се чудят какво да ги правят...
  • 3
    77
    7777
    39 -1
    15:49, 29 яну 2015
    А на 26.01.2015 г. Ваньо Танов го награди със златен почетен знак за висок професионализъм и принос към развитие администрацията на митниците!!! ГОЛЯМ СМЯХ!!!
  • 4
    Gu
    Guet
    18 -1
    18:30, 29 яну 2015
    Затвор за този мръсник заради такива държавата е на това положение всички митничара прокорори садии Сотир Цацаров дебелия в пабдиза да си броят парите не се наядохде кучета долни.
  • 5
    Хи
    хиии
    16 -2
    18:40, 29 яну 2015
    Ами жена му е шефка на бюрото по труда в Харманли ха ха
  • 6
    Зи
    зизу
    5 0
    23:03, 29 яну 2015
    Подляха му вода на Тодор Караиванов. Откакто е дошла демокрацията в България никой не е спрял тая река от пари, няма и да я спре. Защото, който е на власт си осигурява парите за избори точно от митниците. На някой стана неудобен или се опъна на нечия поръчка и му скроиха шапката.
    • Тр
      транспортер
      4 0
      10:10, 30 яну 2015
      Всички знаеха какъв е Тошо Пая, само Танов беше сляп - ни чул, ни видял. Пая се смяташе за много хитър - ама се случи издънка. Има господ горе и той гледа.
  • 7
    Гр
    гроздан грозев
    7 0
    00:00, 30 яну 2015
    Сега трябва да се заемат и с жена му - шефка на Бюро по труса -Харманли. Няма да е по-различна от мъжа си,я!
    • Тр
      транспортер
      3 0
      10:12, 30 яну 2015
      Bezpardonna prostachka!
    • Зл
      златка
      7 0
      10:26, 30 яну 2015
      Същата като мъжът си- въртиопашка. Тая селска пръчка накичена като коледна елхичка, ако си мисли че парадира класа, еееее много зле милата. Кич кич кич !
  • 8
    Ha
    Haho
    4 0
    08:06, 30 яну 2015
    Тоя друсан митничар не го бутнаха в пандела за за едно кило амфетамин дето му ги намериха в колата преди няколко месеца,че и чак го върна на работа оня мазник Танов,а вие искате за някво си подкупче да го съдят.Тая няма да стане поне не и в шибаната ни държавица!!!
Последни новини