От х:

Днес в x:

Чакат камерите за полицейския Биг брадър в Хасково

ККАТ ще гледа шофьорите, но Големия брат ще гледа тях

КАТ-Хасково ще разполага поне с 12 патрулки, оборудвани по новия начин - с три камери и микрофони за полицаите в тях. Въоръжени с видео и звукозаписната техника, катаджиите ще патрулират по пътищата в областта, без да има съмнение, че си искат или им се дават рушвети. Това е и целта на разпоредбата на МВР след култовия видеоклип в края на миналата година, на който се вижда как столично пътно ченге прибира банкнота от „благодарен“ шофьор.
Може би затова патрулките с камери тръгват първо в София, но се очаква да пристигнат по регионите след 20-то число на този месец. Кога точно не е много ясно, защото още нямаме писмо за такова нещо, в неведение бяха и от КАТ Хасково. Но уточниха, че въпросните камери не са за правене на електронни фишове, а само за следене на полицейските служители в колите.
Патрулите ще бъдат снабдени с по три камери и по два безжични микрофона. Записът от проверката ще се съхранява до 30 дни, а достъп до него ще имат само специално оторизирани служители на МВР, за да се избегне манипулацията му от патрулиращите екипи. Системата ще позволява те да бъдат следени в реално време, от външен контролен орган.

Това че патрулките им стават аквариум, не притеснява засега пътните ченгета и те приемат очертаващия се Биг брадър с усмивка, вместо обида. За разлика от София тук няма хванат полицай с подкуп, няма даже и оплакване. За сметка на това преди 3 години нашумя името на полицая Андон Димитров от Минерални бани, който отказа дузина опити за рушвет - от 20 лв до 50 евро. Явно в региона търсенето не отговаря на предлагането.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Об
    Обява
    6 -1
    23:06, 12 яну 2015
    Врабчета бием с атомни бомби.
  • 2
    Та
    тариката
    11 0
    08:50, 13 яну 2015
    Стига сте хвърляли прах в очите на хората като сте сложили камери на полицаите!Та те като отидад до колата на шофьора или до тоалетната ще си вземат подкупа!Ефект има единствено и само когато има скрита камера на полицая в смисъл полицая да не знае,че е наблюдаван!В Турция например за една смяна хванаха 19 полицай с подкуп по този начин и веднага ги вкараха на топло от 1 до 3 годинки и да видиш ти имат ли другите смелост да вземат подкуп!А тук като ги хванат и ги преразпределят в друга област и нищо!Никво наказание.Ама там искат да ги хванат,а не като тука да ги хващат само на теория и да лъжат народа,че се борят с корупцията!
  • 3
    An
    anton_1421144043
    1 0
    12:10, 13 яну 2015
    дайте им каски с камери
Последни новини