От х:

Днес в x:

Пребитото от баща си дете се оправи, изписаха го


6-годишният Пламенчо, който влезе с опасност за живота в Хасковската болница преди 5 дни, се възстанови от тежката травма в главата си и днес бе изписан в стабилно състояние, съобщиха от хасковската МБАЛ.

На 6-ти януари вечерта мъникът бе приет с разбит череп и мозъчен кръвоизлив, причинени от побой от страна на бащата Найден. Родителят побеснял, защото невръстният му син подпалил ситроена на шефа, който изгорял напълно. Уплашен, че ще трябва да плаща кола, говедарят в свиленградското му село Момково наложил с юмруци сина си, който паднал на земята и разбил тежко главичката си. Два дни положението на детето бе критично, като хасковските неврохирурзи бяха на нокти за спешна мозъчна операция. За щастие на разкаялия се 30-годишен родител, който неотлъчно стоял до леглото на сина си, кръвоизливът започнал да се разсейва от само себе си, основните жизнени функции били ненарушени, липсвала характерната пареза/парализа/. След медикаментозно лечение ситуацията е овладяна, но детето трябва да продължи да взима лекарства за да се сведат до минимум последиците от травмата, коментира лекуващият лекар д-р Веселин Попов, шеф на отделението по неврохирургия.

От развоя на нещата бе изненадана и самата шефка на Найден, чийто изгорял ситроен бил поводът за саморазправата с детето. „Колата е стара, не я караме и бе паркирана в двора. Момченцето намерило кибрит от цигарите на баба си и предизвикало неволно пожара“, обясни по телефона Иванка Д., която категорично отказа подробности за себе си, въпреки че се знае, че е секретарка в местното кметство. Жената не била в селото по време на инцидента и пожела да го омаловажи. Макар че според момковци, е можело да стане голяма беля. По време на палежа Пламенчо трябвало да гледа по-малката си сестричка. Когато пламнала, колата внезапно тръгнала на самоход и се разминала на косъм с играещото си на двора момиченце. По чудо пък хлапакът успял да скочи от горящата кола и да се отърве без каквито и да е поражения. Получил ги впоследствие от родителската справедливост.

Г. Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини