От х:

Днес в x:

15-годишният баща на първото бебе за 2017 г. отива на съд

15-годишния Ангел Д. от Сливен, баща на първото бебе у нас за 2017 г., ще бъде съден. Районната прокуратура в Сливен му е повдигнала обвинение.

Ангел Д. е обвинен за съвкупление с лице, ненавършило 14 години, съобщи говорителят на Окръжната прокуратура Руси Русев, цитиран от "Фокус".

13-годишната Златка роди Динко в 3.45 ч. на 1 януари. Момченцето тежеше 2800 грама и бе високо 49 см. Заради проблеми с адаптацията обаче бебето бе поставено в кувьоз. Непълнолетните родители и техните роднини живеят в ромския квартал „Надежда” в Сливен. Според майката, бебето Динко е планирано и желано дете, а двамата с бащата засега не възнамеряват да имат други.

Районната прокуратура в Сливен обаче се самосезира и образува досъдебно производство срещу 15-годишния баща. След приключването му, държавното обвинение ще внесе обвинителен акт в съда.

Прокурор Русев коментира, че по случаи като този не може да има споразумения, затова Ангел Д. ще трябва да се изправи пред магистратите. "Заради това, че самият той е малолетен обаче, наказанието му ще бъде редуцирано до 3 години", уточни говорителят на Окръжната прокуратура в Сливен. 

По закон за това престъпление се предвижда наказание от 2 до 6 години лишаване от свобода.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини