От х:

Днес в x:

Съдят баща за смъртта на 4-месечното му бебе

Районната прокуратура в Плевен внесе в съда обвинителен акт срещу 25-годишен мъж, причинил по непредпазливост смъртта на четиримесечното си бебе.

Обвинението срещу Владимир Б. е за това, че на 9 октомври 2016 г. в плевенското село Върбица е изпуснал 4-месечния Петко върху бетонна тераса с циментова замазка. Бебето е получило черепно-мозъчна травма и лекарите не успели да го спасят, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Младият мъж, жена му и момченцето им живеели временно в къщата на роднина, докато си намерят квартира. Къщата била още в строеж, но измазана и затворена с дограма. Вода черпили от външна чешма с монтиран маркуч до циментова площадка пред входа. 

Във фаталния ден, майката решила да отиде до Плевен, за да вземе одеяла и дрехи от дома на баба си и да напазарува. В къщата останал само Владимир и 4-месечния Петко. Около 17 часа бебето повърнало и баща му решил да го изнесе до външната чешма, за да го измие.

Без да положи нужните грижи за овладяване на евентуалните импулсивни и некоординирани действия, които всяко бебе извършва при повръщане и непосредствено обливане на лицето със студена вода и без да положи нужното внимание за сигурност в захвата на лявата си ръка с която го държал, бащата се навел към маркуча на земята и с дясната си ръка лиснал вода към лицето на бебето. 

В този момент детето инстинктивно трепнало и мъжът го изпуснал на циментовата замазка пред къщата. Бебето паднало на главата си на циментовата площадката. Изплакало и веднага след това започнало да издава хъркащи звуци. 

Владимир се изплашил, бързо го вдигнал и го внесъл в къщата. Обадил се на майката, че детето не е в добро състояние и поискал от нея бързо да се прибере. Двамата по най-бързия начин занесли бебето в Спешна помощ, където въпреки предприетите мерки то починало.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от съда.

Източник: dir.bg

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини